Lars har muligvis Årets Flotteste Skæg: Lørdag afgøres finalen i Horsens

I Byen
Dette billede sendte Lars Lottrup i finalen til Årets Flotteste Skæg, der arrangeres af barbersalonen The Dashtis fra Horsens. Foto: Privatfoto
Lars Lottrup er en af finalisterne, når vinderen af Årets Flotteste Skæg lørdag skal findes i Horsens. Vi har mødt overskægs-entusiasten til en snak om konkurrencen.

Lige nu læser andre også

Lørdag bliver en stor dag for gentlemen i Horsens og omegn. Her afvikles finalen i Årets Flotteste Skæg 2019 nemlig i byen. Arrangøren er barbersalonen The Dashtis, hvor indehaver Omid Dashti og resten af personalet de seneste ni år har trimmet skæg og klippet hår i kælderlokalerne på Vitus Berings Plads.

Konkurrencen foregår især på sociale medier, hvor mænd med spektakulære skæg har kunne sende et billede ind af dem selv. Herefter har The Dashtis udvalgt 11 finalister, der skal ned i salonen lørdag, have taget sat deres skæg og derefter får taget et flot foto. Til sidst kåres den endelige vinder af årets konkurrence. 

En af finalisterne er iværksætteren Lars Lottrup, der til dagligt passer sine virksomheder. Han er både ChefBallonMand i BallonMand.dk, som sørger for ballondyr og underholdning til børnefødselsdage landet over, og Rejseleder i WorkAway.dk, som arrangerer arbejdsrejser for iværksættere. Udover det travle liv som selvstændig finder han også tid til at passe et overskæg, der er lidt ud over det sædvanlige. Det kræver dog ikke så stort et arbejde, som man måske skulle tro.

"Overskægget skal selvfølgeligt groomes, så man sikrer, at det sidder pænt. Men det kan faktisk gøres ret hurtigt," siger Lars Lottrup - inden han fortsætter: "Derudover skal det egentligt bare vaskes med ordentlig shampoo og olie, så holder det sig pænt."

Blot bevæbnet med overskæg

Det er netop på grund af sin interesse for skæg, at finalisten i længere tid fulgt The Dashtis på sociale medier, så da gentlemansalonen opfordrede mænd med flotte og velplejede skæg til at stille op til Årets Flotteste Skæg, skulle Lars Lottrup ikke bruge lang tid på overvejelserne, før han sendte et billede.

Han kom igennem nåleøjet. Hvilket er ekstra imponerende, da han ikke har lige så meget skæg, som de andre finalister. Det er dog ikke nødvendigvis en ulempe.

"Jeg er den eneste finalist, der kun har overskæg. De andre har også "underskæg". Det er meget imponerende, men der er lidt mere at sætte ved et overskæg. Det andet er jo "bare" et stort skæg, der hænger ned ad," siger Lars Lottrup med et grin.

Om Årets Skæg 2019

Anbefalet til dig