Rekordforsøg afgår fra Aarhus fredag - opfordrer bilister til at deltage

I Byen
Express 4 er den nyeste hurtigfærge fra Australien. I denne uge skal den forsøge at slå Molslinjens rekord for flest biler på en overfart.
Molslinjens nyeste hurtigfærge, Express 4, vil i maj forsøge at sætte ny rekord i antal overførte biler på en enkelt tur mellem Aarhus og Odden. Ved at laste ekstra omhyggeligt forventer skibsassistenterne at få plads til mere end 400 biler på vogndækket.

Lige nu læser andre også

Rekorden for flest biler på en enkelt afgang mellem Aarhus og Odden ligger tilbage i maj 2015, hvor vogndækket på Express 2 blev fyldt med 363 biler. 10. maj 2019 klokken 10.45 vil Molslinjens skibsassistenter forsøge at slå rekorden med Molslinjens nyeste hurtigfærge, Express 4.

Det bliver dog kun muligt, hvis gæsterne hjælper til.

”Vi skal have god tid til lastningen. Det betyder, at på afgangen for rekordforsøget skal vi have gæsterne til at møde ekstra tidligt op. For at være sikker på at få alle medskal vi have en time til at laste færgen”, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Til gengæld for at møde op i god tid, vil alle gæster kunne prøve den nye færge på turen over Kattegat til 99 kroner.

”Vi vælger at lave rekordforsøget en fredag formiddag, hvor vi normalt har mange biler med – men hvor der ikke er så mange personer i bilerne. På den måde kan vi få tilstrækkeligt med biler med uden at støde på den øvre grænse for antallet af passagerer, da vi selvfølgelig ikke på nogen måde går på kompromis med sikkerheden”, siger Jesper Skovgaard.

Rekorden skal sikres gennem omhyggelig forberedt lastning – men så vurderer skibsassistenterne også, at de kan få op mod 425 biler med på turen.

Fakta: Express 4

Express 4 er en katamaran-færge med en længde på 109 meter og en bredde på 30,9 meter, der er blevet bygget på et skibsværft Austal i Australien.

Express 4 sejler på Kattegat-ruten mellem Aarhus og Odden. Hun har plads til 980 passagerer, og de kan bruge overfartem på et 2.000 kvadratmeter stort passagerdæk – et område, der - ifølge Molslinjen - svarer til størrelsen på 14 parcelhuse. Under passagerdækket er der plads til 400 parkerede biler.

Express 4 er en kraftfuld dame med 50.000 hestekræfter, som skyder en topfart på 75 km/t.

 

Anbefalet til dig