Teaterstykke skal øge forståelse for ordblinde elevers vanskeligheder

I Byen
Foto: Herning Kommune
Herning Kommune inviterer elever og forældre til et arrangement, som sætter fokus på de ordblindes muligheder i skolerne.

Mest læste i dag

Hvordan er det at leve med ordblindhed som elev i folkeskolen?

Det forsøger Teatergruppen C:ntact at illustrere, når Herning Kommune holder et eftermiddagsarrangement om ordblindhed 4. april.

Teaterstykker bliver vist for kommunens elever, deres forældre og pædagogisk personale, som alle er inviteret til arrangementet.

Det er Center for Børn og Læring, der står bag arrangementet, der bliver skudt i gang med en lille tale af formand for Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune, Dorte West.

Til arrangementet vil elever og forældre også blive præsenteret for en helt ny animationsfilm, som en række kommuner står bag.

Filmen har fået navnet "Ordblindhed - sammen kæmper vi for dine drømme" og fortæller i et letforståeligt sprog om tre børns udfordringer med ordblindhed og deres drømme om fremtiden. Filmen udkommer både på dansk, engelsk, arabisk, somalisk, polsk og tyrkisk.

Se den danske version af filmen.

Hele idéen med arrangementet er at skabe en forståelse for, hvordan det er at være ordblind. Hvis der er forståelse for udfordringerne, vil det også lettere at inkludere og tage hensyn.

Arrangementet foregår på Skolen på Sønderager og varer fra 15.30-17.30.

Anbefalet til dig