Vejles egen forårsklassiker tæt på udsolgt

28/03/2019

Christian Granhøj Skouboe

Cykelløbet Gran Fondo Jennum markerer åbningen på den danske landevejssæson. Til løbet kan deltagerne køre 20, 40, 60 eller 80 km. Foto: Gran Fondo Jennum / Jeff Ravn
Forårscykelløbet i Jennum på søndag er tæt på at melde udsolgt. Hos arrangøren er man ikke i tvivl: Datoen er med til at gøre løbet til en succes.

Mest læste i dag

For tredje år i træk danner vejene omkring Vejle ramme for forårscykelløbet Gran Fondo Jennum. Løbet køres på en 20 kilometer lang rundstrækning omkring Fårup Sø, og det er et af cykelsæsonens allerførste motionsløb Mens der sidste år ved denne tid lå sne på vejene, er foråret i år mere blidt, og det kan mærkes på antallet af tilmeldte. Næsten 600 har allerede meldt sig til, og det er tæt på, hvad løbet kan bære,
lyder det fra foreningen, som arrangerer løbet:

”Det kneb en kende med tilmeldingerne sidste år, men i år er vi tæt på at melde fuldt hus og udsolgt. At næsten 600 mennesker er så motionsivrige, at vi vil bruge deres søndag på at køre vores løb, er vi rigtig stolte over. Det understreger, at Vejle har alt det, som skal til for at skabe en god sportsoplevelse,” siger Thure Kjær fra den frivillige forening Motion i Vejle.

Han forklarer, at Gran Fondo Jennum ikke har kapacitet til mere end 700 deltagere, og hvis det loft bliver nået, så vil foreningen hellere lukke tilmeldingen end at lukke flere ind:

”Vores fokus er at lave et godt cykelløb, hvor deltagerne får en god oplevelse med hjem. Det kan vi, når vi har omkring 600 deltagere, så vi vil hellere være glade for, at så mange kommer og så lægge os i selen for, at hver af dem husker vores løb for alt det gode.”

Tegn på forår

Hos den frivillige forening er der ikke den store tvivl om, hvordan løbets succes skal forklares. Valget af dato har været det rette. Det fortæller Thure Kjær:

”Du kan arrangere det bedste cykelløb, du kan forestille dig, men hvis ikke det ligger på den rigtige dato, så får du ikke de deltagere med, som er med til at afgøre, om det hele går op i en højere enhed. Vi kan mærke, at deltagerne for alvor gerne vil ud og lufte cyklen, og det får de muligheden hos os.”

Kræser for deltagerne

Løbets 20 kilometer lange rundstrækning kører op af Jennumbakken og rundt om Fårup Sø. Det er en rute, som giver deltagerne sved på panden, og derfor gør foreningen ekstra ud af at kræse om dem:

”Løbet er lavet, så man kan køre rundstrækningen en, to, tre eller fire omgange alt efter, hvor stor appetit man har på kilometer. Det gør, at løbet ikke kun er en god oplevelse for super-motionisterne. Også helt almindelige mennesker, som gerne vil afsted på en søndagstur er velkommen. Og når de er i mål, så står vores stævnecentrum i Skibethallen klar med et varmt bad, varm kaffe, og vi har hyret en lokal cykelklub ind, som bemander vores cykelvask, hvor alle deltagere får deres cykel vasket og smurt efter løbet,” fortæller Thure Kjær.

”Gran Fondo” er iøvrigt det italienske ord for ”motionsløb”. Ordret betyder det ”stor sjov” men inden for cykelverdenen er Gran Fondo kendetegnet for motionsløb af forskellig størrelse og distance. Der arrangeres løb med navnet Gran Fondo over hele verden. 
 

Anbefalet til dig