Eksperter er ikke i tvivl: Her er Kong Frederiks største udfordring

Af: Liva Høyberg

|

21/06/2024

Kendte
Ingrid Riis/Ritzau Scanpix
Ifølge to eksperter skal Frederik, som Danmarks nye konge være opmærksom på visse ting.

Lige nu læser andre også

Der hersker ingen tvivl om, at Dronning Margrethe er en populær skikkelse blandt de danske royale. Det kan være en udfordring at leve op til de store sko, som landets næste regent skal fylde.

Netop denne iagttagelse får eksperter til at komme med nogle gode råd til Kong Frederik for at undgå potentielle problemer.

Det skriver B.T.

Kongen mangler stadig at vise, hvad han som Danmarks nye konge repræsenterer.

Det har iværksætter Martin Thorborg og B.T.s politiske kommentator Joachim B. Olsen dog nogle klare ideer til, hvordan Kong Frederik kan fremme.

I podcasten 'Kongehuset bag facaden' udtaler Martin Thorborg:

"Det handler om at bygge en tillid til folket og skabe en platform, hvor man fortjener den magt og den pragt og den pomp, man har, som på en eller anden måde kan give en platform til også at skeje ud."

Det er dog ingen hemmelighed, at både Martin og Joachim var store fans af Dronning Margrethe, og særligt Joachim var ærgerlig, da hun ( dronning Margrethe red.) valgte at træde tilbage.

I den forbindelse udtalte han, at han stadig mente, at dronning Margrethe havde en masse at byde på, og at han ville savne dronningens særlige evne til at gøre ting relevante uden at gøre dem politiske.

Disse egenskaber mener Joachim B. Olsen ikke, at Kong Frederik besidder – i hvert fald viser han dem ikke endnu.

I podcasten udtaler Joachim og kommunikationsekspert Morten Crone også, at Kong Frederik og Dronning Mary har involveret sig i flere sager, som ikke har været uproblematiske, og det bør de ifølge eksperterne være forsigtige med.

Det er derfor vigtigt, at Kong Frederik prioriterer at opbygge sin egen position og identitet, især hvis han ønsker autoritet og respekt til at kunne italesætte både nationale og internationale problemstillinger i eksempelvis nytårstaler, som tidligere gjort af Dronning Margrethe.

Anbefalet til dig