Selvom skoven har været en favorit blandt koldingenserne, har det hele tiden været planlagt, at den skulle fældes på et tidspunkt.
"Nåletræsskoven har været populær, men den har hele tiden været tænkt som et midlertidigt byrum. Faktisk har den fået lov at stå et år længere end planlagt, men nu begynder vi at kunne se, at konstruktionen flere steder ikke er stabil længere,” fortæller skov- og landskabsingeniør Stine Houborg fra Kolding Kommune i en pressemeddelelse.
Det grønne byrum med nåletræsbevoksning i to kæmpestore plantekasser blev skabt i 2017 med støtte fra kommunens grønne pulje. Ideen var dels at skabe et midlertidigt åndehul for byens gæster, dels at afprøve nogle ideer til at skabe en attraktiv og grøn midtby.
Undervejs er initiativet blevet evalueret, og generelt har brugerne været glade for den grønne oase med de indbyggede siddepladser.
Skoven genbruges andre steder i byen
Når nåletræsskoven nu pilles ned, bliver hovedparten af materialerne genbrugt andre steder. Fyrre- og lærketræer samt jord bliver en del af Biblioteksparken, som åbner i uge 32 på parkeringspladsen Sneglen foran Kolding Bibliotek. De resterende træer og planter udplantes på kommunens arealer, bl.a. i Legeparken og langs Hylkedalsvej.
I kommunens nye guide for deres design af byen er Tombolapladsen reserveret som åben plads til arrangementer og midlertidige projekter. F.eks. kommer Tombolapladsen i spil som en del af Kulturnatten 23. august. Pladsens to store lindetræer bliver naturligvis stående, når nåletræsskoven fjernes.