Herreløse katte har i mange år været et problem, og selvom det bliver italesat, så sker der ikke noget på området. Faktisk kommer der kun flere hjemløse katte.
Folk er ligeglade
»Jeg bliver vred over, at folk er ligeglade med andre levende væsener,« siger Christina Agerskov, der er dyreværnsansvarlig i Inges Kattehjem til BT.
Kattehjemmet i Glostrup har oplevet en kæmpe stigning i antallet af indleverede katte. For ikke så længe siden havde kattehjemmet ikke mindre end 600 kattekillinger, der enten var efterladt til sig selv eller indleveret direkte til internatet.
Kattelov nu!
Inges Kattehjem er gået sammen med 19 dyreværnsorganisationer, fordi der er nødt til at ske noget ellers ender det helt galt. Deres mål er en kattelov.
Mange flere forpligtelser
De 20 dyreværnsforeninger har lavet mange lovforslag, som skal komme problemet til livs. Blandt andet skal alle der holder kat sørge for at katten er lovpligtigt chippet eller øremærket inden den fylder 12 uger.
Derudover har de også opstillet et forslag som siger at alle deres sælger eller overdrager en kat er lovmæssigt forpligtet til at underskrive et skriftligt overdragelsesdokument med overtagelsesdatoen, sælger/overdrager og købers/overtagers navn, adresseoplysninger og kattens ID-mærkning.
For let at få en kat
Det er meget normalt at man får en kat ganske gratis, hvor man for eksemplet med en hund skal af med en betydelig sum. Direktøren for Inges Kattehjem, Jørgen S. Petersen ser netop det, som et problem:
”Mange har en kat, som de ikke har givet noget for. Når man ikke har betalt den i kroner og øre, så er den lettere at fralægge sig ansvaret for. Kattens værdi vil forøges, hvis det bliver lovmæssigt besluttet, at alle katte skal registreres,” konkluderer Jørgen S. Petersen til BT.
Indtil videre har de 20 dyreværnsforeninger samlet 30.000 underskrifter ind, som de vil sende til ansvarlige på området, fødevareminister Mogens Jensen.