Søndag lagde det frivillige netværk Ulvetracking Danmark en nyhed op på deres hjemmeside. De havde fået en melding fra et medlem af deres netværk om, at medlemmet og en anden voksen havde set en mulig ulv ved Lindved. Medlemmet skriver:
"I går - 13/4/2019 - kom kørende på midtjyske motorvej mod nord og ved Lindved. - løb der ca 100 inde på en mark. Vi var to voksne i bilen og set med vore øjne var det umiskendeligt et vildt rovdyr grå/sort, med duknakket, målrettet løb og af størrelse med en ulv (75-85 cm høj) Men på den afstand og uden yderligere dokumentation kan jeg jo ikke være sikker. Jeg færdes meget i naturen og gør iagttagelser her på dyr og planter."
Nyheden vandrede efterfølgende videre til de sociale medier, hvor Ulvetracking Danmark bad andre lokale om at melde ind, hvis de havde set noget, der potentielt kunne være en ulv indenfor en fornuftig radius af området i Lindved.
Kim Møller, som er medlem af styregruppen for Ulvetracking Danmark, fortæller, at flere andre lokale havde set noget, der kunne minde om en ulv.
"Vi har tre sightings i området nu, og der blev også set en ulv ved Grindsted i går. Vi har tjekket, og der er 51 kilometer imellem den mulige ulv ved Lindved og Grindsted. En ulv på strejf kan godt bevæge sig 50 kilometer på et døgn, men vi ved ikke, om det overhovedet var en ulv ved Lindved eller om der er tale om to forskellige dyr," siger Kim Møller.
OPDATERET (Tirsdag 16. april., kl. 10.15): Siden vi offentliggjorde denne artikel har Ulvetracking Danmark fået endnu en henvendelse. Den drejer sig om, at der er blevet observeret en ulv ved Horsens. Meldingen lyder: "Jeg så igår eftermiddags kl 14.27 d. 15/04/2019 en ulv på marken ved Horsens, ved siden af en afkørsel i nordgående retning. Jeg er ikke det mindste i tvivl om hvorvidt det var en ulv."
Filtrerer rævene fra
Det er ikke alle henvendelser, som netværket tager seriøst. Kim Møller beskriver det som, at de "filtrerer rævene fra". Derudover bruger de deres mange følgere på sociale medier til at bekræfte sightings eller til at sende Ulvetrack Danmark en besked, hvis følgerne selv ser noget.
Hele vejen igennem har Ulvetracking Danmark taget de nødvendige forbehold og konsekvent omtalt den mulige ulv som netop dét - mulig. Adspurgt hvor sandsynligt Kim Møller selv tror det er, at der er tale om en ulv ved Vejle, siger han:
"Jeg tror, at det er sandsynligt. Man kan sagtens forestille sig, at det her er nogle af de første mere konkrete sightings omkring Vejle. Det er altid sådan, at ulvene bliver set. Det bliver aldrig forskerne der finder ulv. Det er de mennesker som bor i de områder og færdes i dem. Jeg ser kun ulvene, fordi jeg bor her, kører langs vejene og kommer i naturen."
Ulvetracking Danmark blev grundlagt, da ulven igen dukkede op i Danmark omkring 2012. Kim Møller og hans familie grundlagde netværket med udgangspunkt i Stråsø, hvor de selv bor. I dag hjælper de fagfolk, forskere og andre med at finde og se ulven i den danske natur.