Nu kan man blive uddannet til fængselsbetjent både øst og vest for Storebælt. Kriminalforsorgens direktør Thorkild Fogde håber, at den nye uddannelse vil få flere til at søge ind på fængselsbetjentuddannelsen:
”Fængselsbetjente løser en helt central samfundsopgave med at fuldbyrde straf og medvirke til, at dømte forhåbentlig ikke kommer igen. Det er et job, hvor man virkelig kan gøre en forskel, og vi har brug for gode folk over hele landet. Vi glæder os derfor over, at man nu også kan blive uddannet til fængselsbetjent i Jylland,” siger han.
Stor interesse for at blive uddannet i Jylland
Netop interessen for den nye mulighed i Møgelkær kunne mærkes, da der før sommerferien var optagelse til uddannelsen som fængselsbetjent:
”I foråret fik vi det højeste antal ansøgere på et kvartal i flere år. Blandt disse var der rigtigt mange, som søgte om at blive uddannet i Møgelkær. Så den nye uddannelsesmulighed har uden tvivl haft en positiv effekt på interessen for at blive uddannet til fængselsbetjent og gøre en forskel for mennesker og samfund. Så vi glæder os rigtigt meget til at byde de nye elever velkommen i både Møgelkær og Birkerød,” siger kriminalforsorgens uddannelseschef Anne Bunimowicz i en pressemeddelelse.
Hvis man gennemfører uddannelsen som fængselsbetjent, er man garanteret et job i Kriminalforsorgen.
Program
Kl.11.00 Modtagelse af justitsministeren, borgmesteren og direktøren
Kl. 12.00 Velkomst ved direktør Thorkild Fogde
Kl. 12.05 Åbningstale ved justitsministeren
Kl. 12.35 Tale ved uddannelseschef Anne Bunimowicz
Adresse: Møgelkærvej 15, 7130 Juelsminde
Om jobbet og uddannelsen som fængselsbetjent
- Jobbet som fængselsbetjent giver en hverdag med mange forskellige opgaver og udfordringer.
- Fængselsbetjenten skal balancere mellem kontrol, sikkerhed og tryghed på den ene side, og resocialisering, det vil sige at støtte og motivere indsatte, på den anden side.
- Jobbet kræver psykisk og fysisk robusthed, og derfor bliver der stillet store krav – både før, under og efter uddannelsen.
- Uddannelsen tager tre år og veksler mellem skoleundervisning på uddannelsescentrene i enten Møgelkær eller Birkerød samt praktik på et tjenestested. Desuden er der i praktikperioden otte uger med undervisning.
- Uddannelsen har både en teoretisk del med fag som jura, psykologi, pædagogik, kommunikation og konflikthåndtering og en praktisk del, som består af fysisk træning og praksis på en af de mange forskellige institutioner landet over.
- Gennemfører man uddannelsen som fængselsbetjent, er man garanteret ansættelse som tjenestemand i Kriminalforsorgen.