Rigspolitiet vil have private overvågningskameraer med i deres database

Kort & Godt
Foto: Shutterstock
Rigspolitiet vil i en kampagne få flere private til at registrere deres overvågningskameraer, så de kommer med i politiets database.

Lige nu læser andre også

I den seneste tid har der været meget debat om overvågning i samfundet. Nogen synes, at det er for meget, mens andre mener, at har man ikke noget at skjule, så burde man heller ikke have noget i mod overvågning. Rigspolitiet går nu skridtet videre og vil have privatpersoner til at registrere deres overvågningskameraer.

Kampagne skal hjælpe

Rigspolitiets har sat gang i en omfattende kampagne så virksomheder såvel som private vil registrere deres overvågningskameraer, så politiet kan bruge dem i deres efterforskning. Indtil videre har 16.000 virksomheder og privatpersoner registeret deres kameraer i politiets database.

Så politiet kan hvis der kommer en sag få udleveret materiale fra de registrerede kameraer.

Ingen direkte adgang

Rigspolitiet forsikrer, at de ikke har direkte adgang til kamerarene, men udelukkende kan se, hvor de befinder sig og rette henvendelse, hvis det bliver relevant.  

”Det er vigtigt at pointere, at politiet ikke har direkte adgang til kameraerne i registret. Det er udelukkende en database over placering af kameraerne og deres ejere. Hvis politiet ønsker at se optagelser fra kameraer i registret, skal de rette henvendelse til ejerne og bede om at få udleveret optagelserne,” skriver Rigspolitiet til Version2.

Materiale kan gå tabt

Man skal ikke føle sig tvunget til at registrere sig, og det er altså helt frivilligt, om man vil lade sine overvågningskameraer være en del databasen, men Rigspolitiet vil have nemmere ved at nå hurtigt nok ud, hvis de let kan finde ud af, hvor i landet der er overvågningskameraer.

I Danmark bliver alt overvågningsmateriale slettet efter 30 dage, så derfor skal politiet hurtigt have lokaliseret, hvor de har mulighed for at finde kameraer. Ellers kan det gå tabt, som man for tiden kan se i DR-dokumentaren om Emilie Meng der forsvandt i 2016. Havde politiet dengang haft afgang til databaserne, kunne de hurtigt have lokaliseret alle kameraer i området og ikke brugt unødvendig tid på at finde ud af hvor de befandt sig.  

 

 

 

Anbefalet til dig