Seks plakater i opløbet om at blive årets Spotlight-plakat

Med temaet "En bid af verden" har Spotlight-festivallen den ramme klar, der skal inspirere og skabe et fællesskab for alle de mange børn og unge i Vejle Kommune, der deltager aktivt i begivenheden. Kun plakaten mangler.

Lige nu læser andre også

266 plakater fra mere end 400 børn og unge har været til vurdering hos Vejle Kommunes kyndige jury. De ni jurymedlemmer billedkunstner Helle Koch, ungejournalisterne Laura Søllested Andersen og Niklas Vistisen, Maria Dufresne fra Vejle kunstmuseum samt byrådsmedlemmerne Anja Daugaard, Torben Elsig-Pedersen, Dan Arnløv Jørgensen og Dan Skjerning samt projektleder Maria Suh fra Spotlight kunne i dag præsentere seks udvalgte plakater, der er udvalgt til finalen om at blive det synlige symbol på årets Spotlight festival.

13 kreative skolepiger har skabt de seks plakater, men spændingen udløses først lørdag den 21. april kl. 14.00 i Spinderihallerne, hvor søskende, forældre, naboer, bedsteforældre, venner og alle andre kunstinteresserede er velkomne til at hylde vinderen.

"Det har været en glæde at se alle de fine og fantasifulde plakater. Man kan ikke andet end at blive i godt humør. Det er dejligt, at unge og børn fra hele Vejle Kommune arbejder på at skabe deres personlige bud på en plakat til årets Spotlight," fortæller billedkunstner Helle Koch, der repræsenterede Billundkunstrådet i juryen. "Vi kom på ekstra arbejde, når der var så mange muligheder at vælge i mellem. Årets tema "En bid af Verden" inspirerede til mange fortolkninger. Lige fra den nære verden til at omfatte hele kloden."

Årets vinderplakat kommer til at hænge i lygtepæle og på skoler og biblioteker m.m. i hele Vejle Kommune op til og under Spotlight i uge 38.

Anbefalet til dig