4 tricks til at vælge det rette telefonabonnement

Af: Kasper

|

27/04/2020

Selvom danskernes telefonforbrug og regninger bliver større og større, viser de ikke den store interesse for at undersøge, om de egentlig får noget for pengene.

Mest læste i dag

Sponsoreret indhold

Dette til trods for, at danskere faktisk kan spare rigtig mange penge årligt, hvis de brugte den korte tid, det tager at tjekke, hvor man kan finde det billigste telefonabonnement.

Du kan bl.a. vælge et abonnement kåret til bedst i test eller tilpasse dit abonnement til dine behov. Vi gennemgår her 4 tricks til, hvordan du vælger det rette mobilabonnement.

Undersøg hvad dit behov er i et telefonabonnement

Først og fremmest er det vigtigt at finde ud af, hvor meget du rent faktisk bruger dit telefonabonnement. Især på dit dataforbrug. Mange danskere betaler for telefonabonnementer med fri data, selvom de faktisk i gennemsnit kun bruger 5,7 GB data om måneden. Derfor kan der være mange penge at hente ved at ændre sit telefonabonnement til 10, 20 eller 50 GB i stedet for.

Mange telefoner har indbygget funktioner, der kan give dig et overblik over dit telefonforbrug, mens du også kan finde en lang række apps, der er gode til formålet. Mange selskaber tilbyder også et overblik over ens forbrug på deres selvbetjeningssider.

Brug sammenligningsider

Der findes heldigvis et hav af hjælpemidler til dig, så du kan finde det billigste telefonabonnement. I Danmark er de mest udbredte sammenligningsider samlino.dk, mobilabonnement.dk eller abonnementspriser.dk.

Tilfælles har de alle, at du udpeger det danske Mobilselskabs, Duka, telefonabonnementer dukaTALE, som værende bedst til prisen. Med dukaTALE kan du vælge mellem 10, 20 eller 50 GB data, mens alle har fri tale og fri SMS/MMS, som alt sammen frit kan benyttes i hele EU, Norge, Island og Færøerne.

Du kan læse mere om Duka her

Vælg et bedst i test telefonabonnement

Det er også altid en god idé at starte med at kigge på de telefonabonnementer, der er kåret som ’bedst i test’. Den danske medlemsorganisation Forbrugerrådet Tænk laver uvildige test af danske produkter – også telefonabonnementer. De har ligeledes som sammenligningssiderne også kåret dukaTALE som ’bedst i test’.

Forbrugerrådet Tænk lægger især vægt på, at telefonabonnementet passer godt til forbrugeren, som ønsker fri tale, fri SMS/MMS og al ens data der frit kan benyttes i hele EU.

Et telefonabonnement uden dikkedarer

Man kan hurtig blive blind af lave priser og lækre goder, men man kan hurtig hoppe lige i fælden med lange bindingsperioder, høje oprettelsesgebyrer eller merforbrugsregninger, hvis man ikke læser det med småt. Der findes heldigvis også mobilabonnementer, der er billige mens de stadig ikke har skjulte gebyrer eller bindingsperioder. Her udmærker dukaTALE sig også ved hverken at have bindingsperioder eller oprettelsesgebyrer, mens du heller ikke skal være bange for merforbrugsregninger, så længe du befinder dig indenfor EU's grænser.

Anbefalet til dig