Den bedste måde at køle en flaske hvidvin ned, er ved at bruge et køleskab eller en fryser. Alligevel kan det ske, at du i farten glemmer dette, eller at gæsterne ankommer tidligere end forventet.
Men tror du, at du dermed må give tabt, og at der ikke er nogen løsning på at gøre vinen kold på få minutter? Så er det værd at læse denne artikel.
Der findes flere tricks, du kan bruge for at køle en flaske vin ned hurtigt. Mediet Travel Tomorrow har delt en række meget enkle tips, så du kan åbne flasken og nyde hvidvinen ved den ideelle temperatur. De er særligt velegnede til hvidvin og til denne tid på sommeren.
Metoderne kan også bruges til rosévin, som ligeledes skal serveres køligt. Nogle af løsningerne kan desuden bruges til ølflasker. Prøv selv tricksene og find ud af, hvilken metode der virker bedst.
1. Isbad
Fyld en spand med is og placer flasken i den. Tilsæt vand og salt. Dette er en klassiker. Det lyder, at man kan få vinen ned på 7 °C. Sørg for, at hele flaskehalsen er dækket af vandet.
2. Frosne druer
En metode, som ikke alle vinentusiaster vil bryde sig om, men som kan vise sig at fungere. Hvis du har frosne druer, kan du lægge nogle i et glas hvidvin. Det fungerer som en slags frugtis. Bagefter kan du endda spise dem.
3. Isterninger
Endnu et trick, som måske ikke tiltaler alle. Det fungerer som det forrige tip, men her kan der frigives lidt vand, hvilket kan ødelægge drikken. Det er bedst kun at bruge isen i få sekunder for ikke at fortynde vinen. Alternativt kan du vælge genanvendelige isterninger af plastik eller metal.
4. Kølestav
En af de muligheder, man kan købe i specialbutikker og andre steder. Den fungerer som en slags kølemuffe, men til flaskens indre. Nogle af disse stave har endda et indbygget område til servering.
5. Kolde glas
Flasken er ofte meget tykvægget og kan forsinke nedkølingen i køleskabet. Hvis du hælder vinen i glas og sætter dem i fryseren, går det hurtigere. Læg et stykke stanniol over toppen for at hjælpe processen.