'60 millioner forbrugere' har talt: Du bør undgå vaskemiddel fra disse fire mærker

Livsstil
Foto: Shutterstock
I undersøgelsen var der lup over vaskemiddel fra 30 forskellige mærker.

Mest læste i dag

For at sikre korrekt pleje af dit vasketøj er det afgørende at vælge det bedste vaskemiddel - og du har sikkert din personlige favorit.

Magasinet '60 millioner forbrugere' har nu lavet en undersøgelse, hvor vaskemidler er blevet 'vurderet', og i den forbindelse har det nu set dagens lys, hvilket fire vaskemiddelmærker, som man bør undgå.

Det skriver Cnews.

Undersøgelsen, der afgør hvilke vaskemærker, der er de fire dårligste, stammer fra april 2023 og er som tidligere nævnt lavet af det franske magasin '60 millioner forbrugere', der specialiserer sig i forbrugerbeskyttelse.

I undersøgelsen var der lup over vaskemiddel fra 30 forskellige mærker.

Undersøgelsen

De tredive testede mærker, herunder specialvaskemidler til mørke nuancer og farver, blev evalueret ud fra tre hovedkriterier: effektivitet, effekt på tekstiler og sundhed.

De fire mærker, som præsterede dårligst i disse kategorier, er 'Omo med naturlige essenser af roser', 'Persil med olivensæbe', 'Bouquet de Provence XTra tre i én olivensæbe' og 'Ariel power Alpine'.

Alle disse blev placeret i kategori E, den laveste. Særligt beklageligt er tilstedeværelsen af ​​toksiske enzymer.

Dette bør du vælge

Forbrugerne har dog gode valgmuligheder. I forhold til flydende vaskemidler fremhæver magasinet vaskemidler i bælg, som generelt er bedre vurderet.

Det skal dog understreges, at ikke alle flydende vaskemidler er skadelige.

Generelt betragtes vaskemidler i bælg som værende sundere end flydende vaskemidler, idet de ofte indeholder færre eller ingen skadelige konserveringsmidler.

Anbefalet til dig