Trick til at fjerne mos fra fliserne 'virker som magi': På 15 minutter slipper du af med problemet

Livsstil
Foto: Shutterstock
På kun 15 minutter kan du slippe af med mos mellem dine fliser.

Mest læste i dag

Når det kommer til at ødelægge æstetikken i dine udendørsområder, så er mos en stor synder.

Det er yderst frustrerende at se grønne mospletter befinde sig sprækkerne i sin indkørsel eller mellem terrassefliserne. Selvom mosset ved første øjekast kan virke harmløst, bliver det faktisk meget glat under fugtige vinterforhold.

Det er altså ikke kun irriterende at kigge på, men det øger også risikoen for at glide og potentielt slå sig. Dog findes der en genial metode til at slippe af med mosset.

Den har Linternaute nu præsenteret internettet for.

At fjerne mos manuelt med værktøj kan være en trættende og tidskrævende opgave. Så hvad er den bedste metode til at fjerne mos fra en indkørsel?

Daniel Scholfield, der er direktør for The Expert Gate Company og landskabsekspert, har delt en nem løsning, der 'virker som magi' - og det bedste af det hele er, at du sandsynligvis allerede har de nødvendige produkter i dit hjem.

Til opgaven skal du bruge bagepulver, hvid eddike, vand, en stor spand, en sprøjte og en kost med stive børster.

OBS: Hjemmelavede produkter og almindelige eddiker er ikke godkendt til brug, og det er ulovligt at bruge produkter, der ikke er godkendt af Miljøstyrelsen til ukrudtsbekæmpelse. Brugen af hvid eddike til fjernelse af mos er altså ikke lovlig i Danmark, men kan for eksempel benyttes, hvis du har et sommerhus i Frankrig.

For at udrydde mos i din indkørsel skal du blande bagepulver eller hvid eddike med varmt vand i en spand. Derefter skal du hælde opløsningen i en sprøjte, så den let kan fordeles mellem fliserne i indkørslen.

Sprøjt så de områder, der er ramt af mos.

Vær sikker på at fordele din blanding jævnt over alle påvirkede områder. Lad den virke i cirka 15 minutter. Forsøg dog ikke at lade opløsningen sidde for længe, da det kan forårsage pletter eller misfarvning på din indkørsel.

Når de 15 minutter er gået kan du bruge varmt vand og en skrubbebørste til at fjerne blandingen fra de behandlede områder. Du skal muligvis skrubbe flere gange for at fjerne produktet helt.

Brug så en stiv børste til at skrubbe alt det døde mos væk. Det kræver lidt anstrengelse, men resultaterne vil være det værd.

"Når alt mosen er fjernet, vil du stå tilbage med en perfekt rengjort indkørsel, der ser ud som ny", siger eksperten Daniel.

Anbefalet til dig