Alt for mange danskere gør det ikke: Dette stykke tøj skal i vaskemaskinen én gang om ugen

Livsstil
Foto: Shutterstock
En ekspert har nu meldt ud, hvor ofte man bør vaske sit overtøj.

Mest læste i dag

Du træder ind ad døren sent på aftenen efter en lang arbejdsdag. Det første du gør at at smide dit overtøj i garderoben, hvorefter du ligger dig i din sofa med et tæppe på.

Selvom du måske smider overtøjet, fordi det er ren rutine, så er det faktisk en ganske god ting at gøre. For selvom dine klæder kan se nogenlunde rene ud, er det mere beskidt, end du måske tror - specielt hvis du har mast dig ind i bus eller tog.

Dit overtøj er udsat for mange bakterier til hverdag, og nu har Charles Gerba, der er mikrobiolog, løftet sløret for, hvor ofte du bør vaske det. Og der er helt sikket et hav af danskere, der ikke gør det ofte nok.

Sådan skriver det græske medie Jenny.

"Jeg plejer at sige, at man bør give sit overtøj en tur i maskinen cirka en gang om ugen," lyder det fra eksperten.

Han pointerer, at folk ofte glemmer at vaske visse ting og nævner vinterjakker som eksempel. Netop det kan være årsagen til, at vira og bakterier holder fest på dit tøj.

"Risikoen for at få følgeskab af bakterier er høj i tætpakkede offentlige rum som metroen eller S-toget," forklarer Charles Gerba.

Dog skal man ikke frygte for sit liv, hvis den er gået i glemmebogen en gang eller to. Risikoen for at blive syg af ikke at skifte tøj, når man kommer hjem, er dog ikke særlig stor, siger Graham Snyder, der er er læge med speciale i infektionsforebyggelse ved University of Pittsburgh Medical Center.

Han lægger dog vægt på, at det er ret vigtigt at holde rene og ikke-rene ting adskilt i hjemmet, fordi bakterier kan sprede sig, hvilket de færreste ønsker sig.

Bakterier kan nemlig overleve på syntetiske materialer i op til 206 dage og på bomuld i op til to måneder.

Anbefalet til dig