Nyheder24.dk
Forside Livsstil Bruger du køkkenrulle, når du steger bacon? Det skal du...

Bruger du køkkenrulle, når du steger bacon? Det skal du være meget opmærksom på

Bruger du køkkenrulle, når du steger bacon? Det skal du være meget opmærksom på
Foto: Shutterstock.

Det er ikke ligegyldigt, hvilken slags køkkenrulle der bliver brugt i forbindelse med madlavning.

Lige nu læser andre

“Vidste du, at f.eks. genbrugspapir kan indeholde uønskede kemiske stoffer, som kan smitte af til især fede fødevarer?”

Sådan lyder det i et Facebookopslag fra Fødevarestyrelsen.

Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken slags køkkenrulle der bliver brugt i forbindelse med madlavning, slår styrelsen fast.

“Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen, at du altid bruger køkkenrulle, der er beregnet til at komme i kontakt med madvarer, når du f.eks. bruger det til at opsuge fedt ved stegning af bacon eller svampe.”

Køkkenrulle – brug det, der er beregnet til mad, lyder det fra Fødevarestyrelsen. Foto: Shutterstock. 

Forbrugerne opfordres til at kigge efter glas og gaffelsymbolet eller miljømærket Svanen på produkterne.

Læs også

I samme ombæring slår Fødevarestyrelsen fast, at avispapir heller ikke er beregnet til komme i kontakt med madvarer. 

“Avispapir bør derfor ikke bruges til tørring af f.eks. svampe, fish & chips eller fisk i ‘jordbål’ med vådt avispapir.”

Klik for at vise eksternt indhold fra facebook,
- Du kan altid aktivere og deaktivere tredjepartsindhold.
Du accepterer hermed at vise eksternt tredjepartsindhold. Persondata kan blive sendt til udbyderen af indholdet og andre tredjepartstjenester.

Guide fra Fødevarestyrelsen

Hvis du vil undgå uønsket kemi i din mad, så har Fødevarestyrelsen lavet en guide, der giver svar på, hvordan man skal behandle de forskellige materialer.

Læs også

Det er eksempelvis en dum ide at opbevare mad i åbne dåser. Når dåsen åbnes, brydes lakken, og der kan komme kontakt mellem maden og de metaller, som er i dåsen, f.eks. tin.

Opbevar ikke mad i åbne dåser, råder Fødevarestyrelsen. Foto: Shutterstock

Når der kommer ilt til en konservesdåse af tin, kan tin fra dåsen ilte og afgives fra dåsen til fødevaren. Indholdet af tin i dåsemaden stiger derfor, når dåsen er åbnet. Tinafsmitning til mad er ikke nødvendigvis et sundhedsmæssigt problem, men det kan give afsmag, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

Rester skal derfor tages ud af dåsen og opbevares i en anden egnet beholder.

Du kan se hele guiden fra Fødevarestyrelsen her. 

Ads by MGDK