Derfor skal du træne derhjemme

01/11/2018

Kasper

Rigtig mange danskere har et abonnement til det lokale fitnesscenter, som de aldrig bruger, hvorfor det simpelthen bare er penge lige ud ad vinduet.

Mest læste i dag

Det kan nemlig godt være rigtig svært at komme afsted, da man både skal pakke en taske, bruge tid på at komme derhen og så videre, og derudover er der som regel utroligt mange mennesker i et træningscenter, hvorfor det kan være svært at komme til at bruge de redskaber og maskiner, man foretrækker.

I stedet bør du blot træne derhjemme, da der er en lang række fordele ved hjemmetræning, som du vil blive præsenteret for her i artiklen.

Hjemmetræning er oplagt for dig, der foretrækker at træne alene

Først og fremmest skal det naturligvis nævnes, at der er et socialt aspekt ved at træne i det lokale fitnesscenter. Men er du typen, der alligevel aldrig melder dig på et fitnesshold med en instruktør, og som foretrækker at træne på egen hånd, kan du lige så godt vælge at træne derhjemme.

Derudover vil du muligvis opleve, at du sidder en smule fast i de samme øvelser og rutiner, når du træner hjemme, men ud over det, er der uden tvivl flere fordele ved hjemmetræning.

Spar masser af tid ved at træne hjemme

For det første sparer du masser af tid ved hjemmetræning sammenlignet med træning i et træningscenter. Her skal du nemlig afsætte tid til transport, og du skal pakke en taske med alle de nødvendige ting.

Det vil sige, at det som regel kun er halvdelen af al den tid, du bruger på at være afsted, som du rent faktisk bruger på at træne. Derfor er tidsaspektet en vigtig årsag til, hvorfor man bør træne derhjemme frem for i et fitnesscenter.

Slip for at skulle betale penge for et dyrt fitnessabonnement

En anden årsag er, at det er utroligt dyrt at være medlem af et fitnesscenter. Et center har naturligvis også et meget stort udbud af træningsmaskiner og vægte, men i den forbindelse bør du tænke over, at man oftest kun bruger ganske få redskaber, når man træner. Du kan derfor med fordel investere i en træningsmåtte, et par håndvægte og en træningsmaskine, og så har du sådan set alt, hvad du skal bruge.

Vælger du at købe produkter i høj kvalitet, kan du også vide dig sikker på, at du vil kunne anvende disse i mange år, da du er den eneste, der bruger dem. I denne romaskine test vil du blive præsenteret for en lang række gode romaskiner, så du kan blive klogere på, hvilken der er den bedste i forhold til dine ønsker og behov.

Ved hjemmetræning er du ikke afhængig af fitnesscentrets åbningstider

En anden god grund til, hvorfor du bør vælge at træne derhjemme frem for i et træningscenter, er, at du ikke er afhængig af centrets åbningstider. Når du træner derhjemme, kan du træne præcis, som det passer dig, og du behøver således ikke at planlægge, hvornår du skal træne ud fra, hvornår centret har åbent.

Der er rigtig mange, der ønsker at træne, inden de skal på arbejde, men flere centre åbner først kl. 8, og i så fald kan det være svært at nå det. Du opnår således mere fleksibilitet i din hverdag, såfremt du træner derhjemme, da du blot kan tilpasse det med dine egne dagligdagsrutiner.

Træn i det tøj, du har det bedst i, og slip for at tænke over dit udseende

Endelig er det også vigtigt at nævne, at du ikke behøver at bruge tid på dit udseende, når du træner derhjemme. Der er mange, der ønsker bare at se nogenlunde godt ud, når de skal ned i det lokale træningscenter, og det virker jo fuldstændig absurd, når man alligevel sveder og skal i bad efterfølgende.

Når du træner hjemme, er det fuldstændig ligegyldigt, hvordan du ser ud, og du behøver derfor hverken børste tænder, redde hår eller tage deodorant på, inden du træner. Ydermere giver det dig mulighed for at træne i det tøj, du har det bedst i, og som du finder allermest behageligt. Der findes mange fitnesskæder med bestemte tøjpolitikker, men når du træner derhjemme, kan du for eksempel sagtens bare træne i en sports-BH, uden du behøver have en top ud over.

Anbefalet til dig