Havregrød har været en klassiker på morgenbordet i mange år, men det betyder på ingen måde, at der ikke er flere måder at optimere den næringsrige ret på.
Mange kender allerede til rådet om, at grøden skal simre og ikke koge for at opnå den bedste konsistens.
Men ifølge Hanne Buxrud, forfatteren bag en bog om havregryn, er der endnu et trick, der kan gøre grøden sundere.
Det fortæller hun til madmagasinet KK.
Hun anbefaler, at man lader grynene ligge i blød natten over, eller i minimum 4 timer.
Det gør det nemlig lettere for kroppen at optage de mange næringsstoffer.
Havregrød er ikke kun populær på grund af dens alsidighed, men også for dens sundhedsmæssige fordele.
Ifølge Green Choice Food dækker en portion havregrød næsten halvdelen af den anbefalede daglige mængde fuldkorn.
Havre er desuden rig på flerumættede fedtsyrer, som hjælper med at sænke kolesteroltallet, og indeholder beta-glucaner, der kan stabilisere blodsukkeret efter måltidet.
Derudover er havregryn en af de mest næringsrige kornsorter, spækket med vitaminer som B1, B2 og E, samt mineraler som magnesium, jern og zink. På trods af dens mange sundhedsfordele er havregryn en budgetvenlig fødevare.
For at lave den bedste havregrød, skal man gøre følgende:
1.) Læg grynene i blød i minimum fire timer
2.) Bring det i kog, og skru ned for varmen
3.) Lad det simre, indtil grøden når den ønskede konsistens, men det må ikke tage mere end et par minutter