Oplever du også ofte, at dine bananer ligger i frugtskålen og bliver brune og kedelige, selvom du næsten lige har købt dem?
Hvis du kan svare ja til ovenstående, vil dette hack gøre en verden til forskel i dit køkken. Alt afhænger nemlig af, hvordan du opbevarer den populære frugt. Hvis bananerne opbevares korrekt, vil det ikke kun have en positiv effekt på bananens levetid: De andre frugter i frugtskålen vil ligeledes nyde godt af det, da de også i sjældnere grad vil blive dårlige, før du når at sætte tænderne i dem.
Dette skriver The Mirror.
Linda Loosli, som er en ekspert fra hjemmesiden Food Storage Moms, forklarer følgende:
“En fejl som mange ofte laver er at opbevare bananerne for tæt på andre frugter. Hvis du køber mange andre frugter, som eksempelvis appelsiner, æbler og pærer, skal de holdes væk fra bananerne.”
Ikke nok med at de andre frugter skal opbevares væk fra bananerne, så skal bananerne, der ellers ofte bliver købt samlet, også adskilles fra hinanden. Derefter bør man pakke bananerne ind i plastikfolie enkeltvis. På denne måde kan man undgå, at bananerne udskiller ethengas, og dermed kan bananerne forblive friske i op til to uger.
Loosli uddyber: “Når bananerne er pakket ind i folie, beholder de mere af deres ethengas, hvilket forsinker modningsprocessen. Hvis du vil undgå at bananerne modner, før du når at spise dem, vil dette trick forlænge frugtens levetid.”
Derudover er det muligt at opbevare bananerne i køleskabet for at få dem til at forblive gode i længere tid. Du skal dog være opmærksom på, at de først skal sættes ind i køleskabet, efter de er blevet gule og begyndt at modne, da køleskabets kolde temperaturer vil stoppe modningsprocessen fuldstændigt.