læge mener nu at have fundet en måde at gøre hvidt brød sundere på.
Næsten enhver, der sigter efter vægttab eller et sundere liv, kender hvidt brøds dårlige ry. Derfor kan duften af friskbagt brød være særligt fristende, mens man nyder sin grøntsagssmoothie.
Men nu er der godt nyt!
Det rapporterer Mirror via NHS.
Kirurgen Dr. Karan Rajan har delt et overraskende trick med sine 5,2 millioner følgere tidligere i ugen. Ifølge ham afhænger det hele af, hvordan man opbevarer brødet.
På TikTok udtaler han:
"Hvis du tager en skive hvidt brød og rister det, ender du med at sænke brødets glykæmiske indeks”.
Dr. Rajan tilføjer:
"Det betyder, at det nedbrydes langsommere, hvilket forårsager en gradvis stigning i blodsukkerniveauet. Hvis du tager en skive hvidt brød og derefter fryser det, derefter optøer det og rister det igen, kan du næsten fordoble sænkningen af brødets glykæmiske indeks."
Glykæmisk indeks (GI) er et system, der rangerer madvarer med kulhydrater baseret på deres effekt på blodsukkeret.
Det måler, hvor hurtigt maden hæver blodsukkeret, når du spiser madvaren.
Madvarer som hvidt brød, kartofler, hvid ris og sukkerholdige drikke har et 'højt GI', hvilket betyder, at de hurtigt omdannes til sukker i kroppen og får blodsukkeret til at stige.
Frugt, grøntsager og fuldkornsprodukter har derimod et 'lavt GI' og anbefales overordnet for at opretholde en balanceret kost.
"Det hele sker, fordi der dannes mere retrograderet stivelse, og retrograderet stivelse er en type resistent stivelse, som er gavnlig for din tarmsundhed, fordi den virker mere som en fiber. [For eksempel] hvis du spiser grønne umodne bananer, kan du have 20 gange mere resistent stivelse end i modne gule bananer.
Det øgede indhold af resistent stivelse i grønne bananer bidrager ikke kun til tarmsundhed, men forbedrer også mæthedsfølelsen og holder dig mæt længere."
Du kan altså roligt spise hvidt brød, det skal blot en tur i fryseren og så i brødristeren.