Du elsker sikkert din airfryer – den er hurtig, nem at bruge og giver sprøde resultater.
Men vidste du, at den også kan udgøre en potentiel sundhedsrisiko?
Eksperter advarer nu om, at visse fødevarer bør undgås i airfryeren, da de kan føre til dannelsen af acrylamid, et kemikalie, der er forbundet med øget kræftrisiko.
"At spise mad med et højt indhold af acrylamid kan øge risikoen for at udvikle kræft," advarer US Food and Drug Administration ifølge The Express.
Især stivelsesholdige fødevarer som kartofler og brød er problematiske, når de tilberedes ved høje temperaturer i airfryeren.
Acrylamid dannes nemlig, når sukker og aminosyren asparagin reagerer med hinanden under stegning, bagning og ristning.
Selvom de fleste mennesker har spor af acrylamid i blodet uden negative konsekvenser, er det stadig en god idé at minimere risikoen.
Heldigvis er der enkle måder at reducere dannelsen af acrylamid på.
Food Standards Agency anbefaler blandt andet at sigte efter en gyldenbrun farve eller lysere, når du tilbereder mad i airfryeren.
Derudover er det vigtigt at følge anvisningerne på emballagen og spise en sund og varieret kost.
Og husk: Opbevar aldrig rå kartofler i køleskabet, da dette kan øge dannelsen af acrylamid under tilberedning.