Få en flot have i en fart

10/8/20 21:15

Kasper

Det tager mange år at skabe en flot have. Planter har deres egen vækstkurve, og derfor giver det en naturlig grænse for, hvor langt du kan nå med dine haveplaner fra år til år.

Sponsoreret indhold

Du er derfor nødt til at væbne dig med stor tålmodighed, hvis du gerne vil skabe din drømmehave. Du når det, du når.

Med mindre du vælger at skyde genvej til en have, der er i god vækst. Du kan nemlig vælge at sætte nogle store stærke planter i jorden og dermed spare flere års ventetid i forhold til at få en have, der er klar. Det gælder både græsplænen, hækken og alle de øvrige planter, at du kan sætte nogle, der er i god vækst.

Du skærer flere år af ventetiden, når du vælger nogle planter, som allerede er stærke og i god vækst. Du sparer også dig selv for mange timers arbejde, som kræves for at få skabt en smuk plæne og en høj og tæt hæk.

Skyd genvej til den færdige græsplæne

De fleste forbinder en have med en frodig græsplæne med diverse bede og anlæg rundt omkring. Sådan en græsplæne bliver ikke skabt over en nat. Men det kan næsten føles sådan, hvis du vælger at få lagt rullegræs ud.

Rullegræs er netop en færdig græsplæne, der er fri for ukrudt, og som er i god vækst. Græsset har et veludviklet rodnet, som er klar til at vokse videre på det stykke jord, som er gjort klar til det. Det eneste, du skal gøre, er at klargøre jordstykket og efterfølende vande det godt i den første tid, efter det er blevet lagt.

Så vil rødderne få de bedste betingelser for at få godt fat i din jord. Du kan godt gå forsigtigt på græsset umiddelbart efter, det er blevet lagt, men børn og hunde skal lige vente et par uger, inden de kan tumle på det. Det er langt hurtigere, end det ville være, hvis du skulle vente et års tid, inden plænen kunne bruges.

Der er flere firmaer, der forhandler rullegræs. Du kan for eksempel købe det her, hvor du også kan se prisen på rullegræs.

Sæt en færdighæk op omkring haven

Et andet ”must” i en have er en hæk. Med mindre du foretrækker en form for stakit eller hegn, så er det flot at have en levende hæk til at omkranse din have. Det ser super flot ud, og så skærmer det for stærk vind og naboer.

Hvis du selv skal plante en hæk, så kan det tage nogle år, inden den hæk har vokset sig stor og stærk nok til at kunne kaldes en hæk. Også her er det muligt at skyde genvej. Du kan nemlig købe en færdighæk. En færdighæk kan fås i forskellige sorter og i forskellige højder. Når du får sat sådan en færdighæk, så sparer du mange års ventetid i forhold til at få en tæt og smuk hæk omkring din have.

Ønsker du dig en høj og tæt bøgehæk på 180 cm, så kan du sagtens få det. Du kan for eksempel se på en færdig bøgehæk på 180 cm her. Sætter du sådan en færdig bøgehæk rundt om din have, så vil du med det samme kunne se, hvor flot det ser ud. Du kan også straks opleve en øget grad af privatliv i din have. Det betyder meget.

Oplev at få godt læ, en smuk baggrund for resten af haven og mere privatliv i din have, når du vælger en høj færdighæk, som er tæt og i god vækst. Kombiner den med en færdig græsplæne af rullegræs, og du har fundamentet for den dejligste have.