Fantastisk trick: Sådan holder du dine tulipaner friske

Livsstil
Foto: Shutterstock
Tulipaner er smukke - især når de står friske og fine.

Mest læste i dag

Det er dejligt med blomster i hjemmet - og hos mange er tulipaner en favorit. De fine blomster kommer i alverdens smukke farver - og de pynter så fint.

Men de fleste som har haft en buket tulipaner stående, ved også, at de nemt kommer til at hænge og se slatne ud. 

Det er der dog gode råd mod - og dem får du her.

En blomstersælger fra Londons Columbia Road Market har nemlig delt et smart - og ikke mindst yderst simpelt trick til, hvordan du sikrer dig, at dine tulipaner ikke kommer til at hænge. Det skriver Good Housekeeping.

Når du har fyldt vand i vasen, så skal du blot lægge en mønt ned i den, inden du sætter dine tulipaner i. Mønten vil hjælpe dine tulipaner til at holde sig friskere i længere tid.  

Det lyder spøjst - men der er dog en forklaring på det. I en mønt er der nemlig kobber, som er en meget vigtig del af planters næringsstof - derfor hjælper det med, at holde blomsterne friske.

Et par gode huskeregler

Et andet godt - og også nemt trick, er at klippe lidt af blomsten af.

Hvis du har haft tulipaner stående i en vase i et par dage, og de så begynder at falde lidt sammen, så kan du gøre følgende:

Tag tulipanerne op af vasen og klip lidt af stilken. Det behøver ikke være mere end en halv centimeter - og du skal klippe dem skrå. 

Herefter fylder du vasen igen med friskt koldt vand - og kort efter, vil du se at dine tulipaner har fået nyt liv.

Derudover er det desuden en god ide, kun at sætte tulipanerne i 3-5 centimeter vand - for står de for dybt, så strækker de sig og bliver dermed "ranglede" at se på.

Sæt desuden tulipanerne køligt om natten og efterfyld dermed med koldt vand om morgenen. Så springer de ikke alt for hurtigt ud - det sker nemlig, hvis de er placeret varmt eller i direkte sollys.

 

 

 

 

Anbefalet til dig