Find sommerens perfekte skjorte

03/07/2019

Kasper

Hvordan finder du en skjorte, du kan have på i varmt vejr, som samtidigt ser godt ud? Vi har samlet 3 gode råd samt 3 fede skjorter, så du finder frem til den helt rigtige sommerskjorte.

Mest læste i dag

Særligt ét materiale er luftigt og passer perfekt til sommerens varme temperaturer. Læs mere om det her.

Vi mener, at en skjorte skal føles behagelig og have det bedste materialevalg. Det nytter derfor ikke, på en sommerdag, at have en skjorte på, der holder fugten til kroppen. Det får dig til at svede meget mere - end ved et valg af lettere og mere behageligt materiale.

  1. Råd: Find den rigtige type skjorte

Nede i butikken vil du kunne finde disse fire typer af skjorter:

  • Oxford-skjorten
  • Skovmandsskjorten
  • Klassiske skjorter
  • Kortærmet-skjorte

Vi vælger den kortærmede skjorte til en varm sommerdag, mens de andre skjorter er til andre, mere køligere temperaturer og lejligheder.

  1. Råd: Find det letteste og mest behagelige materiale

Når du har valgt din type af skjorte, er det næste materialet, du skal have bestemt.

Vi har inddelt materialet i tre kategorier af stof:

  • Bomuld
  • Hør
  • Andre naturmaterialer (silke, viskose, osv.)

Skjorter af bomuld er nogle af de mest almindelige. De er kendetegnede ved at være lidt stivere og tykkere end andre skjorter. Skjorter af hør giver huden luft til at ånde, så du ikke bliver så fugtig, som ved f.eks. en bomuldsskjorte på en sommerdag.

Silke i skjorter bruges hyppigt i blandinger med uld, hvor det er med til at gøre blandingsfiberen lettere, stærkere og mere hurtigtørrende. Viskose er et organisk naturmateriale, der er baseret på en regenereret fiber, og fremstillet af nedbrudt kemisk behandlet træ.

Vi ville vælge viskose i skjorten, mens hør kommer lige efter. Viskose er lettere og mere behageligt, så meget, at skjorten fremstår let og luftig – uden, det bliver en forhindring i den travle hverdag eller på ferien.

  1. Råd: Sørg for, at den kan holde - så sparer du penge

Det er synd, hvis din skjorte går i stykker indenfor det første halve år, du har købt den. Sørg derfor for, at det er bestående af ordentlig kvalitet, når du køber den i.

Desuden bliver skjorten tit overset til fordel for jakkesættet eller købt sammen med jakkesættet, men glem ikke skjortens kvalitet. I de flestes tilfælde har skjorten en større brugsværdi, fordi den kan bruges i mange flere sammenhænge end jakkesættet. Derfor råder vi dig især til at købe en skjorte, du kan bruge igen og igen. Dette vil spare dig penge på længere sigt.

Her er 3 fede skjorter til sommeren

1. Kortærmet skjorte fra Jack’s Sportswear

Denne skjorte fra Jack’s Sportswear har et afdæmpet mønster, korte ærmer og en brystlomme i venstre side. Den fås i mange andre farver. Den er desuden lavet i comfort fit, som er løs og giver en god bevægelsesfrihed - så du ikke skal have den nede i bukserne, men kan lade den hænge frit på kroppen.

2. Mønstret kortærmet skjorte fra Lindbergh

Denne skjorte fra Lindbergh er en af de mest topsælgende skjorter i sommeren 2019. Den er lavet af naturmateriale, og sidder meget behageligt på kroppen. Skjorten er perfekt til en af sommerens mange festivaler eller sommerens ferie. Skjorten har reverskrave, og syet smallere i livet, hvilket betyder, at den sidder tættere til kroppen, men ikke på nogen stram måde.

3.Hawaii-skjorten fra Junk Deluxe

Det, der først og fremmest kendetegner en klassisk hawaiiskjorte, er dens mønster, som består af ting og natur, du kan finde på Hawaii. Det er dog ikke det mønster, vi finder på denne blomstrede hawaii skjorte fra Junk Deluxe. Skjortens krave kan justeres, og enten være reverskrave eller almindelig. Den er lavet i slim fit, hvilket betyder, at den sidder en smule tættere til kroppen end ved regular fit.

Hvis du har lyst til at prøve de nye 2019 skjorter og få gode råd med på vejen, så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik. Find din nærmeste butik her.

Anbefalet til dig