Fornem titel: Dansk restaurant kåret til Europas bedste

14/6/21 19:30

Sarah Steenfeldt

Foto: Dette er ikke den omtalte restaurant - men et genrefoto.
Mandag aften har nyheden nået restaurantens ejer.

Rasmus Munk har i særdeleshed noget at fejre mandag aften - hans restaurant er nemlig blevet kåret som Europas bedste restaurant. En titel som mange restauranter kæmper om - og nu er titlen altså gået til den danske restaurant Alchemist.

Alchemist er blevet kåret til Europas bedste restaurant af Opinionated About Dinings, hvor anmeldere i fællesskab kårer verdens bedste restauranter.

Og netop nu, er det altså en dansk restaurant der har indtaget første pladsen, over de bedste fine dining- restauranter i Europa.

Instagram deler den noget målløse ejer nu den glædelige nyhed.

"Hvad fanden? Alchemist er netop blevet kåret til den bedste restaurant i Europa ifølge OAD top 100. Jeg er målløs," lyder det fra Rasmus Munk i opslaget, hvor han deler et billede af restaurantens navn øverst på listen.

50 retters menu

Restaurant Alchemist er beliggende på Refsghaleøen i København. Ønsler du at spise her, kan du se frem til intet mindre end en 50 retters menu, for 3500 kroner. Det fremgår på Alchemist' hjemmeside.

Det er dog ikke "blot" en middag du får - det er en oplevelse du får, når du spiser på Alchemist, lover restauranten på hjemmesiden.

"I løbet af aftenen vil du blive guidet på en parallel rejse gennem Alchemist unikke fysiske rum såvel som gennem dine egne sanser," står der blandt andet om oplevelsen, hvor restaurantens gæster får serveret 50 retter. 

Hele oplevelsen tager 4 til 6 timer, står der på hjemmesiden.

Restauranten har tidligere haft hjemme på Østerbro.

Alchemist er ikke alene på listen - på den findes også flere danske restauranter.

Geranium indtager 10. pladsen, stærkt efterfulgt af Noma der er at finde på 11. pladsen.

Derudover er også Kadeau og Frederikshøj også at finde på listen.

Du kan se hele listen her.