I langt de fleste hjem i Danmark er brugen af æg helt almindelig, når det kommer til madlavning. De bliver brugt i en bred vifte fra morgenmad til aftensmad og i både bagværk og enkle retter. Når ægget anvendes, bliver skallen ofte til overs.
Disse tilsyneladende ubrugelige æggeskaller er dog naturens eget vidundermiddel!
Idenyt har lavet en liste ting du ikke vidste du kunne bruge æggeskaller til - og du bliver overrasket!
Rengøringsmiddel
Knuste æggeskaller kan hjælpe med at gøre rent i huset, specielt til ting der er svære at rengøre helt, som termokander, vaser, og gryder eller pander med fastbrændt mad. Blander du knuste æggeskaller med varmt sæbevand, virker de som et naturligt slibemiddel.
Gør kaffen mindre bitter.
Når det kommer til filterkaffe, kan du lægge en æggeskal i kaffefilteret. Det fjerner bitterheden.
Ansigtsmaske
Pulveriser æggeskaller - eksempelvis i en morter og bland pulver i en let pisket æggehvide. Så har du en perfekt og rensende ansigtsmaske.
Naturlig afløbsrens
Knus æggeskaller og kom lidt i køkken- eller badeværelsesafløbet. Det kan opløse snavs, der har sat sig fast. Og holde rørene ved lige.
God mod hudirritation
Knuste Æggeskaller blandet med lidt æbleeddike, der har trukket et par dage, skulle være god mod hudirritation, da den indeholder store mængder calcium.
En lille beholder til forspring
Du kan bruge de halve æggeskaller som små økologiske beholdere til forspiring.
En gevinst for komposten
Smider du æggeskaller i komposten giver du den et calcium boost, det er desuden kendt for at skræmme skadedyr væk.