Gode råd: Sådan sover dit barn bedst

08/6/20 08:00

Kasper

Her får du de bedste råd til at forbedre dit barns søvn.

Sponsoreret indhold

Søvn er vigtigt gennem hele livet, og især i livets første år er søvn en vigtig faktor. For børns dårlige søvnvaner kan have store konsekvenser for deres trivsel i form af dårlig indlæring, overvægt, humørsvingninger og depression. Her du du læse om, hvordan du får dit barn til at sove bedst og får en god start på livet.

Vælg den rigtig seng

Det er vigtigt at have en god base, når barnest søvnvaner skal være optimale. Derfor er det en god ide at undersøge senge til børn, og der må man ikke gå på kompromis. Sørg for at spørge eksperter til råds og eventuel søg hjælp i specialbutikkerne, hvor de har forstand på senge til børn. Børn er ikke ens, og derfor kan der være en verden til forskel, hvad der passer lige præcis til dit barn.

Vask ved 60 grader og skift en gang om ugen.

Man kan få alverdens sengetøj til børn med Gurli Gris, Paw Patrol og andre af favoritterne fra tv. Men det vigtigste er at få fat i sengetøj, der kan tåle at vaskes ved 60 grader. Det dræber nemlig alle husstøvmider. Det er også vigtigt, at sengetøjet bliver vasket inden det tages i brug fra nyt. Ellers risikerer du, at sengetøjet afgiver giftige stoffer. Det er faktisk sådan, at hvis du f.eks. vasker ved 40 grader, så bliver antallet af husstøvmiderne kun halveret.

Derudover er det også vigtigt, at sengetøjet bliver skiftet og vasket ofte. Gør det til en vane at få skiftet sengetøjet en gang om ugen. Evt. støvsug børneværelset mens du er i gang, så er du sikker på at skabe de mest optimale rammer for gode søvnvaner.

Faste rutiner hver dag

Børn trives med faste rutiner, og det gælder også i forhold til søvnrytme og søvnvaner. Derfor er det vigtigt at skabe rammer, hvor søvn bliver sat ind i et fast skema. Dvs. at putning foregår samme tid hver aften, også selvom det er en weekend aften. For barnet er der ikke forskel på mandag og lørdag, og det skaber altså de bedste vaner, hvis putningen foregår på samme tid hver aften.

Der behøver ikke være musestille

Nogle forældre tror fejlagtigt, at der skal være stille som i graven, når børnene skal puttes. Men faktisk viser det sig, at lidt smålyde ude fra køkkenet og fra forældrene kan betyder, at børnene føler sig mere trygge og derved har nemmere ved at falde i søvn. Så man skal ikke være bange for at foretage sig ting i hjemmet, mens barnet skal sove.

Sæt en vask over, se tv, sørg for at have samtaler i gang. Når barnet er faldet i søvn, så kan døren til børneværelset trækkes lidt til, så man undgår at vække det sovende barn.