Guide til nem, sund og hurtig take away i København

01/01/2020

Kasper

København er en metropol, når det kommer til mad og gourmet. Det er ikke uden grund, at byen kan prale af flere restauranter med Michelin-stjerner, men mindre kan bestemt også gøre det.

Mest læste i dag

Sponsoreret indhold

Er du på udkig efter billige, nemme, sunde og hurtige take away-muligheder i København, har vi her i denne guide samlet en række forslag til muligheder, du kan udforske, hvis du gerne vil prøve noget andet end den samme gamle pizza eller burger, du efterhånden har prøvet mange gange før. God fornøjelse og bon appetit!

Asiatisk mad er et hit – forkæl dig selv med en poke bowl

Pizzaen og burgerens sunde udgave kan meget vel være den populære poke bowl. De Instavenlige bowls med masser af grønt og godt har efterhånden været at finde på sociale medier i et par år, men mange har endnu ikke haft fornøjelsen af at prøve kræfter med den fantastiske smag.

De ser nemlig ikke bare godt ud – de smager mindst dobbelt så godt! Poke bowls er normalt forbundet med Hawaii, men flere er begyndt at kombinere den med elementer fra det asiatiske køkken, hvilket giver den en ny dimension af smagsnuancer og spices, der har gjort en genial opfindelse endnu bedre. Hvis du gerne vil have asiatisk, men også gerne vil sætte tænderne i noget andet end forårsruller og risretter, så er poke bowls helt sikkert noget for dig. Du finder take away-muligheder flere steder i København – fx en lækker take away restaurant Østerbro.

Go green og drop de animalske produkter

Hvis du lægger størst vægt på, at dit take away skal være grønt, ja, så er muligheden for at bestille vegansk oplagt. København er nok det sted i Danmark, hvor du finder det største udvalg af vegansk take away, altså mad helt uden animalske råvarer, lige fra kød til æg. Og bare rolig, det smager stadig fantastisk, selvom du må undvære alle former for dyr og biprodukterne heraf.

Gode veganske retter inkluderer spicy supper med masser af power, pragtfulde salater med masser af frugter og toppings, men også noget så ”normalt” som en burger eller pizza bare uden kød, ost osv. Vil du gerne udfordre dine smagsløg en smule, så prøv noget grønt og bæredygtigt.

Prøv klassikerne i nye klæder

Er du ikke helt klar til at lægge klassikerne som pizza og burger fra dig? Heldigvis for dig er der også noget for dem, der ikke tør at være vovehalse, men som stadig gerne vil udfordre sig selv en smule med noget nyt på menuen. Mange forsøger nemlig i disse dage at nyfortolke de take away-retter, vi kender, elsker og har fået 100 gange.

Det kan være, at råvarerne er ændret, eller at man prøver nye toppings som fx trøfler, mens bagningen eller serveringen også kan være helt eller delvist lavet om, så det giver en ny dimension til det, du ellers er vant til. Prøv det, og se, om det måske endda er bedre end originalen.

Anbefalet til dig