Har du brug for fri data?

Af: Kasper

|

28/04/2020

Selvom det kan lyde fristende at vælge et mobilabonnement med fri data, skal man nøjsomt overveje, om det egentlig er det, du har brug for.

Mest læste i dag

Mange danskere køber nemlig mobilabonnementer med fri data, selvom det ofte ikke kan betale sig. Det kan nemlig være både dyrt og unødvendigt og der kan være mange penge at spare ved at skifte til at andet mobilabonnement.

Selvom salget af mobilabonnementer med fri data i de seneste år vokser og det kan lyde fristende at få sig sådan et, er det langt fra alle, der har et egentlig behov for det. I gennemsnit bruger danskere 5,7 GB data om måneden. Et billigt abonnement med f.eks. 10 GB data vil i langt de fleste tilfælde være tilstrækkeligt.

Derfor skal man som forbruger undersøge, hvor meget data man egentlig bruger. Heldigvis findes der mange måder at følge med i sit forbrug på. Du kan ofte se dit dataforbrug på din telefon eller på selvbetjeningssiden hos din nuværende udbyder.

Fri data behøver ikke koste en bondegård

De fleste danskere vil opdage, at de faktisk ikke bruger ret meget data månedligt, da de oftest er på Wi-Fi. Det kan altså sagtens betale sig at købe 10, 20 eller 50 GB datapakker i stedet for et mobilabonnement med fri data. Hvis man f.eks. månedligt i gennemsnit bruger 15 GB data, vil 20 GB føles som et mobilabonnement med fri data.

Bl.a. kan det danske mobilselskab Duka tilbyde abonnementer med 10, 20 eller 50 GB, som for de fleste danske forbrugere vil føles som mobilabonnementer med næsten fri data. Uanset hvilken datapakke, du vælger, vil du med dukaTALE få fri tale, fri SMS/MMS som man frit kan benytte – også når du er i udlandet. Alt indhold i dukaTALE kan nemlig frit benyttes i hele EU, Norge, Island og Færøerne, så du aldrig skal bekymre dig om ikke at have fri data i udlandet.

Prøv mobilabonnement med fri data

Det kan for mange virke unødvendigt at ændre sit abonnement, når det alligevel virker, som det skal. Dog tilbyder nogle selskaber, at man kan ændre sit abonnement helt kvit og frit. På den måde kan man som forbruger altid forsøge sig lidt frem og tilbage og finde det rette abonnement. Hvis du f.eks. bruger 15 GB data om måneden, vil det give mening at starte med et dukaTALE 20 GB til 119 kr./md, med fri tale, fri SMS/MMS og alle 20 GB fri data i udlandet.

Hvis det viser sig, at du typisk bruger mere eller mindre data, kan du altid justere abonnementet efterfølgende. På den måde sørger du for, at du aldrig betaler for meget for et mobilabonnement med fri data.

Anbefalet til dig