Ketchup er en dagligvare, der ses i langt de fleste hjem. Det bruges ofte i retter og som fast dyppede til diverse andre madvarer. Men hvordan opbevares det egentlig korrekt.
Én regel passer nemlig ikke på alle. Der kan være stor forskel på saucer. Good housekeeping.uk giver dig svaret.
Laver du din egen sauce, f.eks. hjemmelavet tomatsauce eller ketchup, holder den desværre ikke så længe, som en sauce købt i butikken.
Hjemmelavet sauce mangler nemlig de ekstra konserveringsmidler, som fabriksfremstillede saucer bruger til at forlænge holdbarheden. Desuden indeholder den ofte mindre salt, sukker og syre, som er naturlige konserveringsmidler.
Efter du har lavet din sauce, skal du huske at opbevare den rigtigt for at undgå mindske holdbarheden. Brug en lufttæt beholder og sæt den i køleskabet, medmindre din opskrift siger noget andet.
Men så er spørgsmålet: hvordan skal du opbevare din købte ketchup og hvor længe kan det egentlig holde sig?
Hvor du opbevarer ketchup afhænger nemlig af, om flasken er åbnet. Åben ketchup skal i køleskabet og kasseres efter tre måneder.