Hvis du har mælk stående i køleskabsdøren, bør du lave om på det omgående.
Lige nu læser andre
Du har måske selv oplevet, at mælken pludselig smager surt, selvom udløbsdatoen ikke er nået.
Ofte skyldes det ikke selve mælken, men i stedet måden den er opbevaret på.
Det ‘sikreste’ sted for frisk mælk er køleskabets midterste hylde. Her er temperaturen lav og stabil, hvilket er optimalt.
En uåbnet karton kan holde sig ‘syv til 10 dage ‘bedst før’-datoen, så længe temperaturen er under otte grader. Når mælken først er åbnet, skal den helst drikkes inden for et par dage.
Det skriver Focus.
Læs også
UHT-mælk er mere hårdfør. Den kan ligge i skabet i op til seks måneder, hvis den ikke er åbnet.
Når kartonen er brudt, gælder dog samme tommelfingerregel som ved almindelig mælk.
Døren er fristende
Mange stiller mælken i køleskabsdøren, fordi den så er let at komme til. Det skal man dog passe på med.
Døren er nemlig det varmeste sted i hele køleskabet, og derudover svinger temperaturen, hver gang døren åbnes.
Hvis du har en uåbnet mælk, bør den altså ikke placeres i døren.
Læs også
Har man allerede åbnet mælken og regner med at bruge den hurtigt, kan døren dog være et praktisk sted.
Det lille ekstra trick
Vil du have mælken til at holde længst muligt, kan du med fordel sætte den bagerst i køleskabet.
Her er temperaturen mest konstant, og risikoen for sur mælk bliver mindre.
Med et par nye vaner kan du altså forlænge mælkens levetid og slippe for ubehagelige overraskelser i kaffekoppen.