Nyheder24.dk
Forside Livsstil Kendte kokke afslører: Sådan prepper de, hvis Danmark rammes af...

Kendte kokke afslører: Sådan prepper de, hvis Danmark rammes af krise

tinned tuna fish dåse tun
Shutterstock.com

Se deres vilde bud på krisemad.

Lige nu læser andre

Mens myndighederne opfordrer danskerne til at kunne klare sig selv i tre døgn under en krisesituation, begynder flere at overveje, hvad der egentlig skal på menuen, hvis butikkerne lukker, og strømmen går.

Myndighederne anbefaler, at man har mad og vand nok til tre dage, men det betyder ikke, at kosten skal bestå af dåsetun og knækbrød.

TV 2 Kosmopol har spurgt tre danske kokke, hvordan de ville klare sig – og deres svar viser, at selv i en krise kan der være plads til smag.

Gorm Wisweh satser på comfort food

Pizza-kongen Gorm Wisweh er ikke aktiv prepper, men hans fryser er alligevel proppet med mad.

Hos ham er lageret fyldt med mel, bælgfrugter og dåsetomater – og skulle det blive nødvendigt, ville han kaste sig over enkle, mættende retter.

Læs også

Pasta og tørret bacon står øverst på listen, og carbonara ville hurtigt blive en favorit.

Han ser også muligheder i gryderetter med linser og frosne grøntsager, der kan give varme og næring, når køkkenet skal fungere uden de store midler.

Casper Sobczyk tænker alternativt

Kokken bag restaurant Capa forholder sig roligt til krisesnakken – men tager ingen chancer. Han er begyndt at samle ekstra forsyninger og har overvejet alt fra generator til brænde.

I hans version af et kriselager er der risottoris, muslinger på dåse og artiskokker på glas. Tørrede krydderier spiller en vigtig rolle, fordi de kan forvandle selv de mest simple ingredienser til velsmag.

Sobczyk mener, at man skal bruge fantasien, hvis det virkelig brænder på. Høns kan give friske æg – og ifølge kokken er der ingen grund til at gå sulten, så længe der findes duer i byerne.

Umut Sakarya går tilbage til rødderne

Læs også

Madformidler Umut Sakarya ser ikke sig selv som prepper, men hans erfaringer fra barndommen i Tyrkiet har givet ham et realistisk syn på mad i krisetid.

Han peger på bælgfrugter, olivenolie og tomatpuré som basisingredienser, der både mætter og kan holde sig længe.

Den klassiske tyrkiske linse- og bulgursuppe ezogelin ville være hans førstevalg – enkel, nærende og nem at lave uden strøm.

For ham handler mad i krisetid ikke om gourmet, men om overlevelse med smag. Med lidt krydderier og en god sjat olie kan selv kikærter blive til et solidt måltid.

Ads by MGDK