Opbevaring af æg kan afgøre, om du får en skuffende oplevelse, næste gang du koger et æg.
Mange har oplevet at slå æg ud blot for at finde ud af, at hviden er vandig og ikke koger ordentligt. Ifølge Dean Harper, som er en erfaren kok, ligger problemet ofte i, hvordan æggene opbevares.
Det skriver The Mirror.
Forbrugere har længe debatteret, om æg bør opbevares på køkkenbordet eller i køleskabet. Det har Dean Harper dog givet svaret på en gang for alle.
"Æggehvide bliver ofte vandet med alderen, så jo længere du venter med at bruge dem, jo mere vandige bliver de," udtaler han og understreger vigtigheden af at opbevare æg i køleskabet for at forlænge deres friskhed.
Det er dog ikke nok bare at stille dem i køleskabet.
Kokken anbefaler at opbevare æg i køleskabets koldeste del for at bevare dem bedst muligt. Typisk vil det være bagerst på den nederste hylde.
Han tilføjer, at det er bedst at efterlade æggene i deres karton, som er designet til at beskytte æggenes konsistens og smag.
Når du skal koge dit æg, anbefaler kokken dog, at du lader dine æg nå stuetemperatur, før du koger dem.
Konklusion
Du bør ifølge kokken lade dine æg stå det allerkoldeste sted i køleskabet.
Når det er tid til at spise æggene, kan du med fordel tage dem ud og lade dem nå stuetemperatur, før du begynder at tilberede dem.