Mange ældre rammes hvert år af sygdommen: Med denne livsstil forebygger du det

03/04/2024

Liva Høyberg

Photo: Shutterstock
Mange ældre rammes hvert år.

Mest læste i dag

Studier viser, at man ved tidligt i livet at spise efter særlig diæt, kan forsinke - og i nogle tilfælde afholde sygdommen Alzheimer i at udvikle sig. 

Alzheimer er den hyppigste årsag til demens. Over to million mennesker i England rammes hvert år. Et forsøg foretaget af blandt andet den britiske forsker Gino Cortopassi, en af studiets forfattere, viste nemlig at mus som havde spist efter denne livsstil fik 13% længere livstid. 

Forsøget gik ud på, at musene gennem syv måneder fik særlig kost, hvor forskerne undersøgte musenes kognitive hukommelse og synaptiske plasticitet og tilpasningsevnen af ​​neuronale forbindelser. Diæten musene fik bestod af lave mængder kulhydrater, store mængder sundt fedt, protein og grøntsager og frugt,

Studiet viste også en stigning i niveauet af det cirkulerende BHB (beta-hydroxybutyrat). Man oplevede nemlig en bemærkelsesværdig stigning af niveauet hos både han- og hunmus sammenlignet med kontrolgruppen(de mus der ikke var på diæten). Forskere testede også hjernen på de mus som havde levet efter denne livsstil og så en væsentlig effekt. 

Ud fra dette studie kunne forskere konkludere, at unge mennesker, der lever efter Ketokuren, kan have stor gavn i forhold til at forebygge udviklingen af Alzheimer. 

Anbefalet til dig