På udkig efter et sjældent ur? Rolex fra Vietnam-krigen til salg

Livsstil
Rolex af stål, Model Master GMT ''Gilt'' (1966). Vurdering: 100.000-150.000 kr.
Et eftertragtet Rolex går hånd i hånd med krigshistorie på sommerens Traditionelle Auktion. Det gælder et model GMT Master, der har siddet om håndleddet på helikopterpiloten E.D. Sprinkel under Vietnamkrigen i 1967.

Lige nu læser andre også

Højdepunktet på sommerens Traditionelle Auktion over armbåndsure er et Rolex GMT Master ref. 1675. Et ur, der blev båret under Vietnamkrigen af kaptajn Ernest D. Sprinkel. Han var helikopterpilot og leder i det amerikanske luftvåbens 269. bataljon, der også var kendt under øgenavnet "Black Barons". Bataljonen ankom til Sydvietnam i januar 1967 og var ansvarlig for vigtige luftbårne operationer udført i det amerikanske 3. armékorps taktiske zone.

Med uret følger kaptajn Sprinkels helikopterhjelm, Rolex-æske, det originale certifikat og den oprindelige kvittering fra købet af uret i Cu Chi, Vietnam den 29. april 1967. Det var året, hvor “Black Barons” under ledelse af Sprinkle opnåede at være bataljonen med det højeste antal kamptimer, flest udførte luftangreb og transport af flest tropper. Det er usandsynligt, at et ur af denne kaliber kommer på auktionsmarkedet igen, og uret med de tilhørende samlerobjekter har en vurdering på 100.000-150.000 kr.

Eftersyn og auktion

Ud over eksklusive Rolex-ure byder auktionen også på tidløse klassikere fra Audemars Piguet, Breitling, IWX, Jaeger-LeCoultre, Omega, Panerai og Patek Philippe. Du kan se og prøve alle urene på eftersynet hos os i Bredgade 33 i København fra den 23.-27. maj. Selve auktione afholdes på samme adresse torsdag den 6. juni kl. 18.

Anbefalet til dig