Så længe bør du sove om natten: Det varierer fra alder til alder

Foto: YouTube
Foto: YouTube
Hvor mange timer sover du om natten?

Mest læste i dag

Der er ikke nogen, der er i tvivl om, hvor vigtigt det er, at få sovet nok.

Ny forskning har nu sat fokus på, hvor mange timer man egentlig bør sove; og det varierer fra alder til alder.

Der er en bred konsensus om, at kvaliteten og mængden af søvn er afgørende for vores fysiske og mentale sundhed. God søvn styrker immunsystemet, understøtter vækst og fremmer både hukommelse og indlæring.

Men hvor meget skal man egentlig sove?

Ekspertanbefalingerne for søvn varierer efter alder.

Nyfødte og spædbørn har brug for at sove mellem 14 og 17 timer i døgnet, mens de små skolebørn kan nøjes med 9-12 timer ifølge eksperterne.

Teenagere skal have mellem 8 og 10 timer for at imødekomme de mentale og fysiske krav i den omskiftelige livsfase.

Sådan skriver mediet Bien.

Desværre viser undersøgelser, at både børn og unge sover for lidt i disse dage. Søvnmanglen kan have alvorlige konsekvenser, herunder øget risiko for overvægt og kroniske sygdomme som Alzheimers.

Voksne er heller ikke immune over for søvnproblemer.

Anbefalingerne fra Centers for Disease Control and Prevention (CDC) foreslår, at voksne op til 60 år bør stræbe efter 7 til 9 timers søvn dagligt. For dem over 65 år anbefales 7-8 timer.

Til trods for disse retningslinjer kæmper mange med at opnå tilstrækkelig søvn, hvilket kan føre til lavere energiniveauer, øget irritabilitet, og nedsat evne til at håndtere stress.

At opretholde en god aftenrutine – som at undgå skærme før sengetid, tage et varmt bad, eller læse en bog – kan hjælpe med at forbedre søvnkvaliteten.

Det er afgørende, at vi alle anerkender søvnens værdi og træffer de nødvendige valg for at sikre, at både vi og vores børn får den hvile, vi har brug for for at kunne trives i vores daglige liv.

Anbefalet til dig