Skønhed starter indefra: Forstå din krops signaler

Foto: Tina Lykkegaard
Stress fik den kendte skønhedsguru Tina Lykkegaard til at stoppe op, og finde ud af hvad hun ville med sit liv. En uddannelse som Holistisk Hudterapeut blev hendes kald. Siden har hun fulgt sin drøm, hvor hun har givet danskerne sundhedsråd gennem sin blog, og senest har hun skrevet bogen ”Skønhed starter indefra”, som udkommer den 12. april.

Mest læste i dag

Mange kender Tina Lykkegaard som skønhed- og sundhedsekspert, og nu har hun udgivet sin første bog, hvor alle rådene og opskrifter er samlet i en overskuelig og lyserød indpakning, som skal give læseren en god guide til en bedre livsstil. Vi har talt med Tina om det at starte selv som iværksætter og om de vigtigste skønhed- og sundhedsråd.

Flere efterspurgte en blog

Når man følger Tina på Instagram, får man et godt indblik i hendes liv, og en masse gode råd med på vejen, for det er det hun gerne vil give sine følgere. Det var dog ikke planen fra starten at Tina selv skulle være en offentlig person og et kendt ansigt.

Tina startede sin egen Instagram op på opfodring fra sin kæreste. I starten kun med billeder af mad og en vandflaske. Hun ønskede blot dele sine gode råd med andre, fordi hun selv søgte efter lignede ting på Instagram.

Hurtigt tog projektet dog fart, og Tina oplevede, at hun fik mange flere likes og reaktioner, når hun selv var med på billederne, og hun så nu muligheder i at komme til at leve af det, som hun elskede at lave.

Tina oplevede at flere efterspurgte en blog, så hun indså, at hun hellere måtte få startet det projekt op også. Og nu står hun så med kronen på værket – sin egen bog hvor alle råd er samlet til en fin og overskuelig pakke.

Startede i Matas

Tina har arbejdet i skønhedsbranchen længe, og det har altid været den branche der trak i hende:

”Jeg har været i branchen i cirka 10 år, hvor jeg startede i Matas, og var der mens jeg var i gymnasiet. Jeg endte også med at tage uddannelsen i Matas, men ret hurtigt, så følte jeg, at jeg skulle noget mere. Ikke nødvendigvis at jeg skulle noget andet, men bare noget mere,” forklarer Tina.

Tina havde svært ved at finde ud af, hvad det præcist skulle være, og endte ud i et job som kørende sælger hos en leverandør til Matas. På det tidspunkt var hun i starten af 20’erne, og folk omkring hende syntes, at det var et sindssygt fedt job. Tina havde goder som firmabil, iPad og fri telefon, og selv mente hun også, at det var også et rigtig spændende job.

”Men jeg fik meget hurtigt rigtigt meget ansvar, som jeg måske slet ikke var klar til at tage. Og så ender det faktisk med, at jeg bliver stresset, og at jeg siger mit job op, for jeg er rigtig ked af det, og jeg er rigtig presset,” fortæller Tina.

Tina siger jobbet op, og går i en 3-4 måneder og tænker over, hvad er det hun skal, og hvad hun i virkeligheden brænder for.

Foto: Tina Lykkegaard

Job i Naturskøn

På dette tidpunkt er Tina lidt i vildrede. Hun ved ikke hvad hun skal, men får et job i Aarhus i en butik, der hedder Naturskøn. Hos Naturskøn har de en klinik, og Tina synes, at det er en rigtig lækker butik.

”Så er jeg der et par år, men i mens jeg er der, så har jeg igen den der følelse af, at jeg skal noget mere. Og jeg tænker: ”Tina nu må du simpelthen finde ud af hvad det skal være, og hvad du vil, og hvad du skal, for det her det duer ikke,” forklarer Tina.

Uddannelse som veninderne?

Tina søger på nettet efter uddannelse, og finder frem til uddannelsen handelsøkonom.

”Og så tænker jeg, at det burde jeg tage, fordi alle mine veninder tager sådan noget relateret uddannelse, og det har jeg ikke, så det burde jeg tage. Så jeg ender med at tage den uddannelse,” forklarer Tina og uddyber:

”Jeg går i gang med handelsøkonom, som overhovedet ikke siger mig noget. Det var bare slet ikke mig, men jeg knokler mig lidt igennem den uddannelse. Halvvejs inde i uddannelsen eller måske lidt før, der opdager jeg en uddannelse i København, som hedder Holistisk Hudterapeut, hvor det hele ligesom falder på plads.”

70.000 kroner for den perfekte uddannelse

Uddannelsen er en deltidsuddannelse og tager to år. Uddannelsen er dog en selvbetalt uddannelse og koster omkring 70.000 kroner på det tidspunkt, hvor Tina tager den. Samtidig er uddannelsen ikke SU-berigtiget, men Tina vil den så meget, og kæmper sig igennem, både samtidig med jobbet i Naturskøn og med handelsøkonomuddannelsen.

”Alt var fra egen lomme, men på det tidspunkt er jeg bare sådan; koste hvad det vil. Det skal jeg. Så jeg arbejder både i Naturskøn samtidig med, at jeg tager handelsøkonom – og så slynger jeg også bolden op med Holistisk Hudterapeut, men der er jeg bare sådan, at det er det jeg vil – det er det jeg skal,” fortæller Tina, og man kan virkelig høre, at det er noget hun brænder for:

”Og fordi det er en deltidsuddannelse, så kan det lade sig gøre. Så jeg går i gang med den, og jeg suger til mig, fordi det er lige præcis det, som jeg synes er spændende.”

Foto: Tina Lykkegaard

Hvad er en Holistisk Hudterapeut?

For mange lyder navnet Holistisk Hudterapeut som noget meget alternativt.

”Mange tror, at jeg er kosmetolog, altså hvor jeg laver behandlinger, men det gør jeg langtfra. Det kan man gøre, men den del har jeg valgt fra, for det er ikke der min interesse er,” fortæller Tina.

”Der er rigtig meget med kost, der er rigtig meget med ernæring, der er rigtig meget med hvordan vi har det sådan mentalt, og der er rigtig meget om sundhed generelt, og så er der rigtig meget om fordøjelsen. Hvis fordøjelsen ikke fungerer så kan man se det i huden,” forklarer Tina.

Netop huden er en af Tinas store interesser fordi man kan spore så meget i den. Den er god til at fortælle, om man gør det rigtige for sin krop, og især stress og for lidt væske kan påvirke den meget. Hvor mange tror at produkter er alt, så ved Tina at meget også kommer indefra og det er netop det, som hun også vil vise med sin bog.

Intet er forbudt, men lyt til signalerne

Tina lægger vægt på at der ikke er noget der er forbudt. Selvom hun har haft perioder, hvor hun hverken spiste gluten eller drak komælk, og opskrifterne i bogen er glutenfri, så er hun ikke fanatisk:

”Jeg forsøger at spise glutenfrit, når jeg er derhjemme. Det gør virkelig meget for min krop og hud, og hvordan jeg har det. Men hvis jeg er ude, så spiser jeg brød. Det er meget nemt i en travl hverdag lige at smække en rugbrød sammen, men det giver mig bare ikke samme, så måden jeg får de ting jeg har brug for, er gennem smoothies, der kan være mange grønsager i sådan et glas,” pointerer Tina.

Tre år undervejs

Tina er virkelig glad for, at hun har fået mulighed for at udgive sin egen bog. Det er en drøm, som hun altid har gået med. Bogen har taget tre år at skrive – hvor Tina har mange andre projekter i gang. Nu udkommer den lige om lidt, og Tina glæder sig til at dele sine råd med endnu flere:

”Jeg er virkelig glad for min bog, og jeg har forsøgt, at gøre den så overskuelig som muligt. Der er en masse billeder, og en masse faktabokse, som også gør at bogen er mere ligetil at gå til,” fortæller Tina som også kommer med lidt gode råd, som er lette at følge i hverdagen:

5 skønhedsråd fra Tina Lykkegaard:

 1. Tag hånd om din stress. Stress påvirker din hud og din krop.
   
 2. Få dine grøntsager. – Tina får selv mange grøntsager gennem smoothies, fordi det er en nem måde for hende at få nok grønsager på.
   
 3. Vand – væske skal hovedsageligt komme fra vand, men også urtete og smoothies giver god væske, og væske sørger for at du er frisk.
   
 4. Ryst posen – gør noget andet end du gjorde i går. Mennesker er gode til at følge i de samme rutiner og gøre de samme ting, men prøv noget nyt og se hvordan det påvirker din krop.
   
 5. Kosttilskud – Det er ikke for alle, men for mange kan det give gode resultater. Især mælkesyrebakterie.

Du kan købe Tina Lykkegaards bog og få endnu flere råd fra den 12. april. Indtil da kan du følge hende på Instagram lige her. 

 

Anbefalet til dig