Tænk kreativ i hjemmet og få mere plads

11/08/2020

Kasper

Hvis pladsen i hjemmet er begrænset, så gælder det om at lave nogle smarte løsninger, der kan frigive noget ekstra plads. Du må tænke i pladsoptimering, sådan at du får plads til det, du gerne vil.

Mest læste i dag

Sponsoreret indhold

Det kan også være, at det er helt nødvendigt med noget mere plads - eller at det bare er optimalt med så meget gulvplads som muligt.

Uanset hvilke årsager der er til, at du må tænke i kreative pladsgivende løsninger, så kan det i mange tilfælde godt lykkes at få skabt noget mere plads på de samme kvadratmeter.

Tænk i multifunktionelle møbler

En virkelig smart måde at skabe mere plads på er ved at have nogle møbler, der kan have flere funktioner. Det får du naturligvis ikke flere kvadratmeter af, men du kan spare nogle møbler væk, fordi det ikke er nødvendigt.

Det kan for eksempel være sådan noget med en barneseng, der også kan fungere som klædeskab eller anden opbevaring, hvis sengen bliver hævet, så der bliver noget plads under den. Det kan være et bord, hvor der også er opbevaring under bordpladen. I det hele taget handler det meget om ekstra plads til opbevaring, når der skal spares på pladsen.

Du kan også tænke i niveauer. Hvis lofthøjden tillader det, så kan det være rigtig smart at udnytte den. Det kan give noget plads til opbevaring eller andet, hvis nogle møbler bliver hævet. Sæt for eksempel hylder op over dørene i den smalle gang eller oppe langs loftet. Så behøver du ikke at have en reol til at stå at fylde på gulvet.

En sovesofa kan give mere plads

I det hele taget så fylder sengene meget i hjemmet. Da de typisk kun bliver brugt i nattetimerne, så kan den plads, de optager, fint bruges til noget andet i dagtimerne. Der er også meget ekstra plads at hente, hvis du indretter dig med en sovesofa med opbevaring i stedet for en traditionel seng.

Her er der også tale om et multifunktionelt møbel, som er helt genialt. Seng om natten og sofa om dagen. Og alt sengetøjet kan opbevares i sovesofaens opbevaring. Med en sovesofa med opbevaring kan der frigives noget gulvplads eller noget plads i det hele taget. Den plads kan familien nok sagtens bruge til noget andet.

Det kan være plads til forskellige former for hobby-aktiviteter, plads til at lege eller plads til for eksempel en sansegynge til det helt lille barn.

Den fylder en del at have hængende, så skal den kunne hænge helt frit, så kan løsningen være, at sovesofaen bliver slået sammen.

Hvad er en sansegynge?

En sansegynge er en gynge, der kan hænge ned fra loftet eller fra en fritliggende bjælke. Den har en relativ stor diameter, og den består af et stærkt net, hvor det lille barn kan lille på. Barnet kan på sådan en gynge få stimuleret mange sanser, balance og motorik.

En sansegynge hænger i en krog, og det betyder, at du har mulighed for at hænge den flere steder i hjemmet eller udenfor på altanen eller i haven. På den måde kan barnet bruge gyngen i nærheden af dig, mens du klarer nogle gøremål.

Hvis det er mere praktisk for dig, så er det også muligt at have gyngen hængende på et dertil indrettet stativ. Det er ret nemt at flytte på, og så bliver du fri for at have kroge hængende flere steder i loftet.

Hvis der skal være plads til en sansegynge rundt omkring i og uden for hjemmet, så kræver det, at der er den nødvendige plads til gyngen og til, at den kan bevæges. Finder du plads til den, så får du alle tiders mulighed for at stimulere dit barns sanse-motoriske udvikling på den bedste måde.

Den enkle indretning

Selv om du måske ikke helt går ind for simple living, når det kommer til indretningen af dit hjem, så kan det jo somme tider være nødvendigt at gøre indretningen så praktisk som muligt. Det er det i hvert fald, hvis der skal være plads til en hel familie på en relativ begrænset plads. I det tilfælde er du nødt til at indrette dig praktisk, men hyggeligt.

Hvis du gennemgår alle dine ejendele med et kritisk blik, så kan det jo godt være, at du indser, at der er nogle af disse ting, som du fint kan undvære. Det giver mere plads og luft i hjemmet, hvis det ikke er for overfyldt. Det behøver ikke at betyde, at du skal have et helt skrabet hjem, men bare at der måske ikke behøver at være så mange ting igen, at det kommer til at virke for fyldt.

Hvis du tænker i at have så meget opbevaring som muligt på nogle ”skjulte” steder, så er tingene ude af syne, og det er positivt for det samlede indtryk af dit hjem.

Anbefalet til dig