Avocadoer er populære for deres cremede konsistens og sundhedsmæssige fordele, men de har et irriterende problem: de bliver hurtigt brune og kedelige at se på, så snart de bliver skåret i.
Dette sker fordi et enzym i avocadoen reagerer med ilt i luften. Men der er gode nyheder fra køkkenfronten, for Daily express har delt nogle enkle tips til, hvordan man kan holde avocadoen frisk og grøn længere.
Så selvom avocadoer kan være lidt som at spille lotte, at finde en lækker grøn avocado der holder sig mere end et par dage, er der bestemte måder at forlænge deres levetid på og nyde deres lækkerhed til det fulde.
Et trick er at drysse skårne avocado halvdele med citron- eller limesaft eller pensle dem med olivenolie. Derefter skal man pakke dem ind i husholdningsfilm og lægge dem i køleskabet.
Dette smarte trick skaber en barriere, der mindsker avocadoens kontakt med ilt og dermed forhindrer den i at blive brun.
For dig, der kæmper med umodne avocadoer, er der også et tip: Lad dem blot ligge på køkkenbordet uden at ligge i direkte sollys, så de kan modne deres eget tempo.
Vil du forlænge holdbarheden af en avokado, kan du fryse dem. Det bedste er at fryse dem som puré med en spiseskefuld citron- eller limesaft blandet i.
Dette sikrer, at frugten forbliver frisk og grøn, selv når den tages ud af fryseren flere måneder senere.