Vedligehold din bil

Af: Kasper

|

05/02/2019

For de fleste mennesker er en bil en stor investering. Ikke nok med at bilen koster meget at købe, så koster det også penge at forsikre den og sørge for brændstof.

Lige nu læser andre også

Derudover slider man unægteligt på bilen, når man kører i den, hvilket resulterer i, at man skal bruge penge på reparationer. Ofte sker det også, at man ikke har forudset skader og nedslidte dele på bilen, hvilket vil sige, at man ikke nødvendigvis har pengene på hånden, når man får brug for dem.

Vi har valgt at skrive en guide med gode råd til, hvordan du kan vedligeholde din bil til daglig, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du eventuelt kan skaffe penge til reparationer af bilen.

De store reparationer

I løbet af langt de fleste bilers levetid vil man skulle bruge penge på reparationer. En bil består af ufatteligt mange små dele, som alle har indflydelse på, hvorvidt bilen fungerer, som den skal eller ej.

Derfor skal man selvfølgelig være opmærksom på, om alle delene sidder rigtigt, er blevet slidt ned, eller af andre grunde kunne trænge til at blive skiftet ud.

Koblingen er et godt eksempel på en del, der har stor betydning for, om din bil fungerer. Koblingen er nemlig den direkte forbindelse mellem gearkassen og motoren. Det vil sige, at hvis din kobling ikke fungerer, så kan du faktisk ikke rigtig få din bil i gang.

Hvis du ender med at skulle have skiftet koblingen, kan det godt blive dyrt. Du kan tjekke priser på udskiftning af kobling flere steder. Det er bare også vigtigt, at du vælger et værksted, som ved, hvad de laver, og ikke bare det billigste.

Heldigvis er de fleste værksteder i Danmark kvalitetsbevidste. Det betyder også, at der ikke er noget i vejen for at indhente en række tilbud. Du skal bare altid huske på at vælge med omtanke og have prisen med i overvejelserne.

Udover koblingen skal du også være opmærksom på ting som bremserne, tandremmen, støddæmpere og meget mere. Du vil som regel være klar over, at din bil ikke fungerer, som den skal, da den selvfølgelig er udstyret med advarselslamper. Ellers vil du også kunne høre, hvis noget er galt, og i sidste ende vil man kunne finde fejlene, når bilen skal synes.

Daglig vedligeholdelse af bilen

Der er desuden flere ting, som man skal være opmærksom på på daglig basis. Du skal naturligvis sikre, at din bil har nok olie, og at der er sprinklervæske nok.

Brændstoffet siger næsten sig selv, for uden benzin eller diesel kommer du ikke særlig langt. Dernæst skal du sørge for at holde øje med dæktrykket. De nyere biler har automatiske dæktryksmålere installeret, og du vil blive advaret, hvis dæktrykket falder. Men hvis din bil er af ældre dato, skal du selv holde øje med dæktrykket og sørge for, at det ligger inden for det interval, der er forskrevet af bilproducenten. Du kan altid måle dæktryk på den lokale tankstation.

Derudover skal man holde sin bil pæn og ren. Der er lovkrav om, at man som minimum skal kunne læse nummerpladen, men derudover skal lygterne selvfølgelig også kunne lyse klart uden at blive hindret af et tykt lag mudder og støv.

Udbedring af pludselige skader

Hvis uheldet er ude, og du står i en dum situation, hvor du pludselig skal have fikset din bil, men ikke har pengene, er der flere ting, du kan gøre. Du kan tage den nemme udvej og låne penge til reparationen.

Du kan eventuelt klikke her for at læse mere om, hvordan du kan tage et nemt og hurtigt lån. Hvis pengene skal skaffes med det samme, er det i virkeligheden også den eneste løsning. Hvis du eksempelvis skal have skiftet kobling på din bil, kan det være nødvendigt at låne penge, da det godt kan løbe op i pris.

Nogle skader og fejl vil du selv kunne udbedre. Hvis det eksempelvis drejer sig om, at din ene forlygte er gået, så vil man i langt de fleste tilfælde sagtens kunne skifte pæren selv.

Enkelte bilmodeller kan være svære at fikse selv, men det vil man hurtigt finde ud af. Du kan forebygge mange skader og fejl ved at vedligeholde din bil og passe på den til daglig.

Anbefalet til dig