Vidste du det om køkkenrulle? Kan få dine bananer til at holde lang tid

Af: Liva Høyberg

|

16/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er en almindelig frustration, at bananerne, man omhyggeligt udvælger i supermarkedet, ofte hurtigt skifter farve og mister friskheden.

Mest læste i dag

Det er en almindelig frustration, at bananerne, man omhyggeligt udvælger i supermarkedet, ofte hurtigt skifter farve og mister friskheden. 
Den ene dag er de perfekte, og den næste dag er de allerede overmodne.

 Dette fører ofte til, at de ender i skraldespanden, medmindre man regelmæssigt bager bananbrød eller lignende, som mange gjorde under lockdown.
En kvinde har imidlertid fundet en simpel og effektiv løsning, der kan holde bananerne friske meget længere. 

Det skriver Mirror 

På TikTok delte Dyanne, hvordan hun bevarer sine bananers friskhed ved hjælp af en enkel teknik. 

Hun fortalte, at hun altid starter med at vaske bananerne i koldt vand og derefter pakker toppen af dem ind i vådt køkkenrulle hver morgen.

 Denne metode forhindrer bananerne i at modnes for hurtigt ved at minimere eksponeringen for etylengas, som fremskynder modningsprocessen.

Dyanne demonstrerede effektiviteten af sit trick ved at vise de samme bananer, som hun første gang præsenterede seks dage tidligere, og de var stadig friske. "Disse er de samme bananer, jeg viste for seks dage siden... og de holder stadig!" forklarede hun i sin video.

Køkkenrulle, som er nødvendigt for dette trick, er let tilgængeligt og billigt, og en stor rulle kan ofte købes for en beskeden sum i de fleste butikker. 

Flere af Dynnes følgere har kommenteret positivt på hendes hack, og en bruger beskrev det endda som 'vanvittigt'.

Dette simple hack kan spare både tid og penge og reducere madspild ved at forlænge levetiden på en ofte købt frugt.

Anbefalet til dig