Kristoffer fik parkeringsbøde på egen grund: Nu kan han ende i højesteret

Af: Lucas Andreas

|

02/07/2024

Lokal
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sagen har allerede kostet mange penge for kommunen.

Lige nu læser andre også

Mange bilister har prøvet at komme ud til deres bil, for at finde den udsmykket med en gul seddel i forruden.

Men det er nok de færreste, der har prøvet at komme ud til sin bil, der står parkeret på egen grund, og finde en parkeringsbøde.

Men det er ikke mindre det, der skete for Kristoffer Lykke-Olesen.

Det skriver KøbenhavnLiv.

Situationen befandt han sig pludselig i, da han i 2021 modtog en parkeringsbøde for at have sin bil parkeret foran familiens hus på sin egen grund på Johan Ottosens Vej i Frederiksberg Kommune.

Kommunen betragtede grunden som et fortov, hvilket førte til en bøde, som Krisoffer fandt urimelig.

Til at begynde med antog Kristoffer, at bøden var en fejl, som hurtigt ville blive trukket tilbage.

Men til hans store overraskelse fastholdte kommunen bøden med argumentet at hele bilen stod på fortovet, da grunden ikke var tydeligt markeret som privat ejendom.

Kommunens opfattelse blev bekræftet i byretten, hvor dommeren påpegede, at grunden ikke var klart afgrænset.

Kristoffer Lykke-Olesen valgte at anke sagen til Østre Landsret, hvor dommerne nåede en anden konklusion. Her blev det vurderet, at ejerskabet til bilen og grunden skulle tages i betragtning, og at der var tale om privat ejendom.

Vil have sagen for højesteret

Frederiksberg Kommune har nu søgt Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at få sagen prøvet i Højesteret.

Kommunen udtrykker bekymring over landsrettens afgørelse og anfører, at den vil gøre parkeringskontrollen administrativt udfordrende. "Det vil gøre parkeringskontrollen administrativt meget vanskelig, hvis kommunen i lignende sager skal undersøge ejerskab til en parkeret bil for at vurdere, om den er parkeret ulovligt," skriver kommunen.

Kommunen påpeger også, at deres regler skal sikre tilgængelighed på fortove, især for blinde og svagtseende. De mener, at landsretten har anlagt en anden vurdering end den gældende praksis vedrørende adskillelsen af fortov og privat grund.

Kristoffer Lykke-Olesen er dog fast besluttet på at kæmpe videre, hvis sagen når Højesteret. "Jeg kæmper videre. Sagen er så himmelråbende tosset, at den ikke skal have lov at dø her," siger han. Han er også forundret over kommunens beslutning om at bruge betydelige ressourcer på sagen, som indtil nu har kostet 117.000 kroner eksklusiv moms.

Om sagen får lov til at fortsætte i Højesteret, vides endnu ikke, men én ting er sikker: Kristoffer er ikke klar til at give op uden kamp.

Anbefalet til dig