Tyveri chokerer i Dagli' Brugsen: Tyve slap afsted med varer for over 60.000 kroner

Af: Lucas Andreas

|

08/04/2024

Lokal
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mændene havde ifølge politiet kriminel erfaring.

Mest læste i dag

Fredag eftermiddag den 5. april oplevede Dagli'Brugsen i Tarm en fræk og velorganiseret kriminel handling, hvor tre mænd, beskrevet som østeuropæisk udseende, udførte et tyveri til en værdi mellem 60.000 og 70.000 kroner.

Denne hændelse udspillede sig med en næsten filmisk præcision, hvor en af mændene distraherede butikkens personale, mens de to andre ubemærket sneg sig ud på lageret.

Her fandt de nøglen til sikringsboksen og tømte den for værdifulde tobaksvarer, ifølge politibetjent Peter Christensen fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Det skriver dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Disse mænd var ikke nybegyndere. Iført sorte kasketter og med et kraftigt bygget udseende udnyttede de deres kriminelle erfaring til at ramme Dagli'Brugsens filial i Tarm.

"De var virkeligt rutinerede. Fredag var de i tre af de fire butikker, som jeg har ansvar for," udtaler Allan Knudsen, direktør for Dagli'Brugsen i Nr. Nebel og Omegn, som understreger alvoren i situationen og den rutine, tyvene udviste.

Selvom dette ikke var første gang, området har været udsat for lignende kriminalitet, bringer det ny opmærksomhed på nødvendigheden af at forstærke sikkerhedsforanstaltningerne. Politiet har sikret overvågningsmateriale og intensiverer nu deres efterforskning for at bringe gerningsmændene for retten.

Knudsen roser personalets håndtering af situationen, idet ingen kom til skade, og understreger, at der allerede er taget skridt til at ændre procedurerne for at forhindre lignende hændelser fremover.

"Det er rent uheld, at de lykkes med at finde en reservenøgle," siger han, og afviser enhver form for bebrejdelse mod sit personale. Denne hændelse sætter fokus på den konstante trussel fra organiseret kriminalitet mod lokalsamfundets virksomheder og den vedvarende kamp for at sikre deres værdier.

Anbefalet til dig