I dag er det varme hvede dag - med andre ord: store bededag.
Store bededag har siden 1686 været en markant dansk helligdag.
Traditionelt set har dagen været forbeholdt bønner for fred og velstand under krig, epidemier og dårlige høstår.
Mange i dag kender dog bedst dagen for traditioner som varme hveder og konfirmationer.
Selvom store bededag ikke længere en fridag, så vil de varme hveder stadig været at finde på bordet i danske hjem.
Men er du ikke til supermarkedets version og har du også den berømte airfryer, så kan du snildt lave dine egne - OG DU BLIVER IKKE SKUFFET.
Nettet bugner med opskrifter, men her kommer der en fra Baregomad
Opskriften er utrolig nem at følge og som så meget andet brød, smager det bare bedre når det er friskbagt og hjemmelavet.
Denne opskrift er en sand vinder da den er:
Bagt på rigtig smør
Mundvandsdrivende hveder til Bededag, morgenmaden i weekenden eller til eftermiddagskaffen
Fryseegnede
Bagt med kardemomme og lidt vaniljesukker
Varme luftige hveder som min mormor lavede dem
Find opskriften her