Denne supernemme metode gør jordbær 10 gange bedre på kun 5 minutter

Af: Mie M.B

|

01/07/2025

Mad
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Behandlingen trækker alt den gode og søde smag frem

Lige nu læser andre også

Mundvandet kan hurtigt begynde at løbe ved tanken om røde, søde jordbær, men virkeligheden skuffer ofte, når bakken åbnes, og bærrene smager mere surt end sommerligt.

Heldigvis findes en lynhurtig løsning, der tryller smagen frem på bare fem minutter.

Metoden hedder macerering og kræver kun jordbær, sukker og lidt syre. Det fortælle mediet Parade.

Det hele starter med at skylle og nippe bærrene, inden de skæres i mindre stykker. Jo mindre, desto hurtigere slipper de saften fri.

Derefter hældes bærrene i en skål, og for hver kop tilsættes 1-2 spiseskefulde sukker og cirka 1-1,5 spiseskefulde friskpresset citronsaft.

Bærrene vendes godt rundt og får lov at trække ved stuetemperatur i minimum 30 minutter – men gerne op til tre timer for mere intens smag.

Resultatet bliver bløde, marmeladeagtige jordbær dækket af sød, rød saft, der løfter alt fra yoghurt og havregrød til pandekager og is til nye højder.

En knivspids salt kan også tilsættes for at fremhæve den naturlige sødme.

Macerering handler ikke kun om sukker.

Bærrene kan også trække i andre smagsgivere som lime, balsamico eller hindbæreddike for et friskt twist. Til desserter med et strejf af voksenluksus kan Grand Marnier eller appelsinlikør tilsættes.

Frosne jordbær dur ikke til macerering.

Når de tøes op, bliver de for smattede, og metoden gør dem kun mere uappetitlige, så gem dem til smoothies i stedet.

Smagen bliver dybere og mere sirupsagtig, jo længere bærrene trækker, men teksturen bliver også blødere. For den mest intense smag kan de stå natten over i køleskabet.

Anbefalet til dig