Derfor bør du altid lægge en mønt i fryseren, når du tager hjemmefra

Af: Thea Andersen

|

26/06/2023

Mad
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Tricket er blevet delt og liket af flere hundredtusinde brugere på Facebook.

Mest læste i dag

Når man skal ud at rejse, er der ofte flere ting, der skal ordnes derhjemme, før man tager afsted.

Der er planter, der skal vandes, postkasser, der skal tømmes, og stikkontakter, der skal slukkes.

Der er dog ét område, som de fleste glemmer at sikre inden afrejse. Mange har alt lige fra rundstykker til lækre bøffer liggende i fryseren, men hvis strømmen går, mens man ikke er hjemme, kan dette ende i skraldespanden i stedet for på tallerknen.

En Facebook-bruger ved navn Sheila Pulanco har dog delt et trick på det sociale medie, som mange finder ret genialt. Det eneste, man skal bruge, er lidt vand, en kop og en tilfældig mønt.

Ideen går ud på at placere en kop vand i fryseren, lade den fryse og derefter lægge en mønt på toppen og lade den blive i fryseren. På denne måde kan man, når man vender retur fra sin rejse, nemt afgøre, om maden er tøet op, eller om den stadig er frossen.

Hvis mønten er faldet til bunds, betyder det, at al maden i fryseren er blevet optøet, og man bør derfor smide den ud. Hvis mønten derimod befinder sig der, hvor man efterlod den (på toppen, red.), er der intet i vejen med maden.

Det kan derfor være en god idé at have en kop frossen vand med en mønt på toppen stående i fryseren hele tiden. Så man har den at støtte sig til, hvis man mister strømmen af en eller anden årsag.

Hvis man er i tvivl om fødevarens tilstand, bør man bare smide den ud.

Anbefalet til dig