Ost er en uundgåelig del af mange køkkener. Uanset om du smelter den på toast eller drysser den over pasta, er ost en favorit for mange. Men de store blokke, der sælges i supermarkederne, kan være svære at få brugt, især hvis du bor alene eller ikke er en af de helt store ostespisere.
Selvom ost holder længere end mange andre fødevarer i køleskabet, kan den stadig begynde at mugne, hvis den står for længe uden at blive brugt.
Heldigvis er der en simpel løsning, der kan forhindre, at din ost går til spilde.
Det skriver The Mirror.
Det handler nemlig om, hvordan du opbevarer osten, når du har åbnet den tætsluttende plastemballage.
Sørg for, at Osten Kan Ånde
Ifølge eksperter er det vigtigt at lade osten "ånde". Ost har et højere fugtindhold, og hvis den opbevares i plastik, kan fugten blive fanget, hvilket skaber et perfekt miljø for bakterier og mug. En anbefalet metode er at pakke osten ind i bagepapir eller papir kaldet: "oste-papir". Dette kan forlænge holdbarheden mellem tre til fire gange i forhold til, hvis du lader den ligge i plastikken.
Alternativer til Dyrt Oste-papir
Oste-papir kan være dyrt; 15 ark koster omkring 17,50 pund på Amazon ( svarende til cirka 150 danske kroner). Men du kan sagtens nøjes med bagepapir, som kan købes for under 2 pund i de fleste supermarkeder ( svarende til 17 danske kroner) Hvilket er langt billigere.
En TikTok-kok delte denne opbevaringsmetode og frarådede den almindelige praksis med at lade osten blive i sin originale plastemballage, da det kan føre til muggen ost, hurtigere.
I følge hende, kan man i stedet for oste-papir nemt bruge voksbehandlet papir eller bagepapir og lægge det i en papirpose. Ostepapir er nemlig voksbehandlet på den ene side og bagepapir på den anden.
Se videoen nedenfor:
Praktiske Tips fra Seerne
Nogle seerne af videoen var hurtige til at kommentere, at ost ofte ikke holder længe nok i deres hjem til at finde dette opbevaringshack som dette brugbart. Mens dem, der ikke spiser ost så ofte, fandt metoden særdeles nyttig.
En seer skrev: "Fedt! Tak! Vi elsker charcuterie-osteborde om sommeren, og vi hader at føle, at vi 'spilder' en god ost!"
En anden tilføjede: "Dét vidste jeg ikke!"
Så næste gang du åbner en blok cheddar, husk at pakke den rigtigt ind. Det simple trick kan hjælpe dig med at nyde din ost længere, uden at den bliver muggen.