Kyllingebryst er et populært valg til hurtige og sunde måltider, da kødet har et højt indhold af protein, et lavt indhold af fedt og er uden ben. Men uanset hvor mange krydderurter og krydderier man tilsætter, ender det ofte med at blive tørt, sejt og uden smag.
Mange er dog ikke klar over, at hemmeligheden bag saftig og smagfuld kylling begynder, før krydringen overhovedet går i gang.
Ifølge ekspert og madindholdsskaber Dorothy Linda Ogwuru (@itsmsdlo), der deler ud af sine tips og tricks på Instagram, findes der én simpel ingrediens, der kan ændre hele resultatet.
Det er dog vigtigt, at du bruger denne ingrediens før du krydrer kødet - og det tager kun fem minutter. Gør du det rigtigt, vil dit kyllingebryst nærmest 'smelte i munden'.
"Du har spist tørt kyllingebryst, fordi ingen har fortalt dig dette. En smule natron er hemmeligheden bag saftig og mør kylling, som på en restaurant. Prøv det og tak mig senere," skriver hun i starten af sin video ifølge Express.
"Lad os være ærlige - kyllingebryst? Tørt. Som. Sahara. Jeg droppede det for år tilbage. Jeg var en 'lårpige' hele vejen igennem - lige indtil sidste år, hvor jeg fandt denne hemmelighed, og jeg har aldrig set mig tilbage," siger hun også i videoen.
"Natron, ja - det samme, som du bager med. Gnid lidt ind i dit kyllingebryst, lad det trække i fem minutter, og skyl det derefter grundigt af."
Når du har gjort det, så kan du krydre det og tilberede det, som du normalt ville gøre.
"Det dér vil smelte i munden på dig. Du vil tro, du spiser kyllingelår, da det er saftigt, mørt og fuld af smag," siger Dorothy
Virker det virkelig?
Ifølge Arm and Hammer er natron (natriumbicarbonat) effektiv til mørning. Det hæver pH-værdien på kødets overflade, hvilket forhindrer proteinerne i at trække sig sammen og gøre kødet sejt.
Resultatet er, at kødet forbliver saftigt, mørt og smagfuldt. Metoden kaldes også for 'velveting' og er især nyttig til kylling eller oksekød, før det grilles, steges eller bruges i wokretter.
Sådan gør du:
Brug 3-4 teskefulde natron pr. 250 gram kyllingebryst (i strimler eller tern)
Lad det trække i 20 minutter
Skyl grundigt under rindende vand
Dup det tørt med køkkenrulle for at fjerne overskydende vand