Ejer du en airfryer? Nu advares du om at tilberede denne populære morgenmad i den

Mad
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Airfryers er blevet en fast bestanddel i mange husholdninger de seneste år, men det viser sig, at der er en type morgenmad, du aldrig bør tilberede i dem.

Lige nu læser andre også

At lave morgenmad kan nogle gange føles som en irriterende pligt, men en airfryer kan gøre madlavningen meget nemmere for dig - og endda lidt sundere. De er ikke kun brugervenlige, men de hjælper også med at reducere energiforbruget.

Sidste november demonstrerede madeksperten Sam Stern, at selv kogte æg kan laves i en airfryer. Stern forsikrede, at resultatet er 'præcis det samme' som æg, der er kogt på traditionel vis.

For at opnå dette placeres æggene med skal i airfryeren i omkring otte og et halvt minut og køles derefter hurtigt ned i en skål med iskoldt vand. Efter to minutters nedkøling er æggene klar til at blive pillet og afslører en smuk, blød og flydende æggeblomme, skriver det britiske medie Express.

Selvom metoden kan spare dig for både tid og kræfter om morgenen, foretrækker nogle stadig den klassiske metode. Fødevaresikkerhedseksperter fra CPD Online College anbefaler dog at tænke sig om, før man tilbereder æg i en airfryer.

"Selvom det er sikkert at tilberede æg i en airfryer, kan smagen og konsistensen være mindre ønskværdig. For eksempel kan kogte æg blive seje og gummiagtige," lyder det fra dem ifølge BristolLive.

Eksperter fra BBC Good Food er enige og påpeger, at især hårdkogte æg kan få en gummiagtig tekstur, hvor traditionelle metoder giver bedre resultater. Hvis du alligevel ønsker at prøve, anbefaler de at tilberede et æg direkte fra køleskabet ved 125°C i ti minutter for at opnå et acceptabelt resultat.

Der er også blevet rejst bekymring over lugtgener ved at tilberede æg i en airfryer. Millie Fender, der testede metoden for T3, bemærkede en væsentlig ulempe, da hendes airfryer efterlod en ubehagelig lugt.

"Den største ulempe ved denne teknik er lugten, for selv efter tre forsøg kunne ingen mængde duftlys fjerne den svovlholdige lugt fra mit køkken," lyder det fra hende.

"På et tidspunkt kom min partner ud af sit kontor for at klage over lugten og så mildt sagt forfærdet ud over de delvist pillede æg, der lå på køkkenbordet."

Anbefalet til dig